MO15-1 verliest met 3-5 van Oene ondanks fraaie treffers zusjes Arendsen

Elf punten uit zes wedstrijden. De vierde plaats op de ranglijst deelden  wij voor de wedstrijd met onze tegenstander van vandaag, Oene. De  winnaar van ons treffen op zaterdag 20 april zou aansluiting met de top in onze klasse behouden. De verliezer zou uitgespeeld zijn voor de bovenste plaatsen.

Door blessures van Jikke en Ellamijn en de afwezigheid van Suze, Kijara en Aniek (vanwege de meivakantie) kwamen wij vandaag spelers tekort. Gelukkig hielpen Sharon, Levy, Myrthe en Britt ons uit de brand. De eerste 20 minuten begonnen we voortvarend tegen Oene. We zetten de tegenstander vast op de eigen helft en combineerden er lustig op los. Na een mooie aanval over de rechterflank kwam de bal via Kyo bij de doorgelopen Quinty. Op de rand van het strafschopgebied nam ze de bal mooi in de loop mee en plaatste de bal strak in de hoek. De keeper van Oene was kansloos: 1-0. Daarna kregen wij kansen op een tweede doelpunt, maar we verzuimden deze te benutten. Na een matige uittrap van Nieke (die het eerste half uur keeper was) kon Oene onverwachts iets terugdoen: 1-1. Tegen de verhouding in werd het niet veel later zelfs
1-2, toen we niet scherp waren bij een hoekschop.

Vanaf dat moment waren de rollen omgedraaid. Oene nam het initiatief en voetbalde nu op onze helft. Met enig fortuin bleef de stand tot de rust ongewijzigd.

In de tweede helft probeerden we uit een ander vaatje te tappen. Bij vlagen lukte dit goed. Als rechtshalf (in plaats van rechtsback) had Sharon een paar geweldige rushes vanaf de middenlijn. Twee van deze soli resulteerden in een prachtig doelpunt. Helaas liet Oene liet zich tussendoor ook niet onbetuigd. Voorin hadden ze een paar uitstekende, snelle vleugelspitsen die op de momenten dat wij dachten gelijk te kunnen maken, onbarmhartig toesloegen. Via 1-3 en 2-4 eindigde de wedstrijd zo in 3-5.

Dank je wel Myrthe, Britt, Sharon en Levy voor het meedoen!