MO15-1 geeft voorsprong tegen Voorwaarts uit handen: 2-2

Op zaterdag 9 maart speelden we thuis tegen Voorwaarts. Er stond een flinke wind, dwars over het veld. Dat maakte het lastig om te voetballen. De eerste helft had onze linkerkant het razend druk; de tweede helft was onze rechterkant driekwart van de tijd in het spel betrokken.

Bij de rust stond er 2-0 op het scorebord. Na een slap begin waren wij duidelijk de bovenliggende partij. Halverwege de eerste helft scoorde Nieke na een fraaie hoekschop van Fenna van dichtbij: 1-0. Niet veel later waren de rollen omgedraaid. Na een korte corner speelde Nieke de bal terug op Fenna, die de bal hard en zuiver in de verre hoek schoot. Er volgden meer kansen: onder meer Jikke en Nieke mochten alleen op de keeper af, maar handelden niet doortastend genoeg. Een fraai schot van
Nieke ging rakelings langs de kruising.

De tweede helft kwamen wij slecht uit de startblokken. Niet voor het eerst dit seizoen sloop er gemakzucht in ons spel. Voorwaarts profiteerde hier gretig van. Een minuut of tien na rust maakten zij 2-1, na een rommelige situatie voor ons doel. Kijara was kansloos. Een paar minuten later kwam Voorwaarts zelfs op gelijke hoogte; een hoekschop wisten zij in ons doel te werken. Daarna pakten wij de draad weer op. Er ontstonden nog twee mooie kansen voor Jikke; in de afwerking miste ze
net de rust om haar fraaie rushes met een doelpunt te belonen. Nieke schoot ook nog een keer fraai met haar chocoladebeen (links) van buiten het strafschopgebied op doel. Maar tot een doelpunt kwamen wij meer. Zo moesten wij lichtelijk teleurgesteld genoegen nemen met één punt.

Rob Rodewijk (leider MO15-1)