MO13-1 op wilskracht naar een overwinning tegen Victoria Boys

Met aanvulling van Mo11 (Danisha) en Mo15-2 (Ines en Maud) zijn wij zaterdag 9 maart al om 7.30 uur op weg gegaan naar Victoria Boys in Apeldoorn om de strijd aan te gaan tegen het Mo13-2. Via prachtige binnenwegen hebben wij genoten van de reis. Ronald bedankt daarvoor.

Als koploper in de 2e klasse wil je goed voor de dag komen en gelijk bovenop de bal willen zitten. Helaas, de eerste vijftien minuten was het afwachten, te veel ruimte weggeven, slechte pases en met de rug tegen de muur. Gelukkig bleef onze keeper Tessa rustig een hield netjes een paar ballen tegen. Na dit Zutphens kwartiertje en wat wisseling in het team kwam er vertrouwen. Wij kregen meer balbezit en kwamen meer op de helft van de tegenstander. Ook kwamen er de eerste kansen voor een goal. Echter door wat zwak uitverdedigen werd het toch 1-0. Maar de meiden lieten de kopjes niet hangen en gingen met goede moed op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er. De keeper van Victoria Boys kwam met veel moeite buiten de zestien en onze meiden waren zo scherp als een mes. Gelijk de bal afpakken en na drie kansen kwam dan toch de verlossende 1-1 van Ines. Mooie ruststand!

Tweede helft weer hetzelfde beeld. Weer afwachtend voetballen en niet gelijk druk zetten. De tegenstander kreeg alle ruimte en tijd om een plan te smeden. Ze kwamen in die fase ook terecht op voorsprong met 2-1. Er moest even weer gebikkeld worden, proberen druk te zetten, de bal goed raken, af en toe wegschieten … Eindelijk kwamen wij onder de druk uit en begonnen wederom kansen te creëren. Maar ook Victoria kreeg een paar mooie mogelijkheden voor een doelpunt. Het kon alle kanten op. Alleen wij maakten 10 minuten voor tijd de op dat moment de terechte 2-2. Wederom netjes afgemaakt door Ines. Alle meegereisde supporters en ook de coaches hadden hier al vrede mee. Maar de meiden in het veld blijkbaar niet. Vlak voor het einde na wat ‘hotse klots’ voetbal aan de linkerzijde speelde Charlotte de bal naar voren en kon Jil alleen op de goal afgaan en maakte dit koeltjes af zodat wij toch de drie punten mee konden nemen naar Zutphen. Puur op wilskracht en er in blijven geloven dan heb je soms net dat ietsje meer geluk dat je als winnaar het veld afgaat. Twee wedstrijden gespeeld en zes punten. Gewoon klasse 💪.

Complimenten voor alle meiden van Mo13. Danisha, Ines en Maud bedankt dat jullie zo vroeg uit jullie bed wilden komen om met ons mee te doen. Ook jullie bijdrage was vandaag van grote waarde.

Volgende week weer een uitwedstrijd bij Eerbeekse Boys. Hopelijk kunnen jullie dan weer zo’n leuke, sportieve en spannende wedstrijd laten zien aan alle supporters.