Meiden FC Zutphen MO15-2 sluiten het seizoen winnend af

Na een mooi seizoen stond vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen gepland thuis tegen SC Lochem. Geweldig dat de dames dit seizoen voetballend mochten afronden op het hoofdveld onder toeziend oog van het publiek dat zichtbaar genoot op het terras van het lekkere weer.

De afspraak was dat we de laatste wedstrijd in een ‘fun’ opstelling zouden beginnen. Dus het idee was … de verdedigers worden aanvallers, en de aanvallers gaan voor de verandering verdedigen. Met de opdracht dat verdedigen begint in de aanval, moest het wel een succes worden… Niet echt dus 🙂

De aanvallende verdedigers liepen aan de verkeerde kant – en dus buitenspel – en de verdedigende aanvallers hadden te veel dadendrang naar voren. Gelukkig kon de tegenstander hier in de eerste minuten niet van profiteren, en regelden een aantal meiden al onderling dat het verstandiger was om de posities maar om te wisselen.
Uiteindelijk was het doel om in de laatste wedstrijd 3 punten te halen, en daarmee een 4e plek veilig te stellen, toch heiliger dan de fun opstelling.

Zoals gezegd waren de eerste 20 minuten nou niet echt een succesverhaal, maar vlak voor rust kwam er na al een handje vol kansen dan toch de bevrijdende en dikverdiende 1-0.
Na de rust – met iedereen behalve de keepster weer op de vertrouwde plek – kwam er weer echt ‘schwung’ in het team. Na bij vlagen mooi combinatiespel, gekoppeld aan een geweldige werklust in alle linies van het veld, werd er lekker op los gescoord. In ‘no time’ ging het van 2-0 naar 5-0. Maar dit was wel weer het vertrouwde spel dat we het hele seizoen hadden laten zien.

Dit meiden team kan terug kijken op een mooi voetbalseizoen en trots zijn op wat ze hebben bereikt in een zware competitie tegen fysiek sterke tegenstanders. Allemaal stuk voor stuk persoonlijk gegroeid in techniek en inzet. Dit belooft nog wat moois voor de komende jaren.

Saskia, Annemyn, Jeroen, Jayden en Huib, bedankt voor jullie inzet voor dit team en op naar volgend jaar!

Ruben Olthuis, Trainer/Coach MO15-2