FCZ JO13-1 wint moeizaam maar verdient van Varsseveld 13-1

Het J013-1 heeft vrij moeizaam maar wel verdient gewonnen van Varsseveld met 4-1. Na de pijnlijke uitglijder van vorige week waren de jongens gewaarschuwd dat je gefocust moet blijven en met beleving moet blijven voetballen.

De eerste helft leek een kopie te zijn van de verloren wedstrijd van vorige week. Varsseveld zat er ‘dicht op’ en maakte het FCZ moeilijk. Het lukte niet om er doorheen te komen en het middenveld liep zich telkens naar binnen toe vast. Deze fuik paste Varsseveld wel. De buitenflanken en ruimtes van FCZ werden niet goed bereikt terwijl daar telkens wel de vrije man stond. Met een 1-1 de rust in: het verkeerslicht dus op oranje!

De tweede helft liet wederom hetzelfde beeld zien. Uit drie standaard situaties lukte het FCZ de wedstrijd naar zich toe te trekken: 4-1. Het verkeerslicht dus ruim op groen!

Een welkome overwinning om mee te blijven doen voor het kampioenschap. Maar dan zal er toch wat moeten veranderen in het spel volgens trainers: sneller aannemen, uitdraaien, sneller doortikken en meelopen. En met meer beleving! Dan komen de mooie opgebouwde aanvallen vanzelf.

De individuele potentie in het team is zeker aanwezig; nu nog de uitvoering en passie smeden in een collectief. FCZ JO13-1 zal dan een gevreesde tegenstander worden.

Volgende week staat SJO ZVV JO13-1 (Zelhem) uit op het programma.