FC Zutphen (zat) redt het niet in Dinxperlo tegen DZSV, 3-1

FC Zutphen heeft het zaterdag onder, af en toe, extreme weersomstandigheden, niet kunnen redden tegen laagvlieger DZSV in Dinxperlo. De Zutphenaren zijn daardoor in de onderste regionen van de 2e klasse H beland. In de eerste helft had FC Zutphen de zeer sterke wind mee, maar dat was nauwelijks een voordeel, want goede passes waren bijna onmogelijk. Aanvoerder Jelle Macare was in de spits geposteerd en middenvelder Luuk Meijer speelde als laatste man.

FC Zutphen had bij vlagen het iets betere veldspel, maar de gastheren uit Dinxperlo compenseerden dat met een flinke portie inzet en werklust.

De beste kansen waren dan ook in de beginfase voor de thuisploeg.

Nadat in een kluwen van spelers een kopbal op de paal belandde bij FC Zutphen, was het even later Max Tamboer die alleen op doelman Rietman af stevende maar over schoot.

In de 20e minuut viel de op dat moment verdiende 1-0. Een goede aanval over rechts, die opgezet werd door Ivan Koekkoek, bracht de bal voor de voeten van Jeffry Simons die de combinatie prima af rondde.

Daarna was het FC Zutphen die optisch de wat betere ploeg was, zonder tot grote kansen te komen.

Aan de andere kant was het doelman Owen Rietman die met moeite een vrije trap van Raoul Vinkenvleugel kon stoppen.

Vlak voor rust was er een goede actie van Lars Huber die Jesper Mentink in stelling bracht. Helaas voor de Zutphenaren belandde zijn inzet net over het doel.

Vlak na het begin van de 2e helft was het opnieuw Jesper Mentink die een goede mogelijkheid kreeg. Hij werd met een prima pass de diepte in gestuurd door Jelle Macare, maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal.

In de 65e minuut kwam Michiel van der Beek in het veld voor Jesper Mentink.

FC Zutphen was in deze fase, tegen de wind in, de betere ploeg.

En dat resulteerde in de 70e minuut in de verdiende 1-1. Een goede voorzet van Jelle Macare, werd door de goed opgekomen laatste man Luuk Meijer doeltreffend afgerond.

In de 72e minuut moest Jort Bleumink geblesseerd het veld verlaten, en hij werd vervangen door Robert Dashorst.

Het wachten in deze fase was op een doelpunt van FC Zutphen.

Maar, zoals al vaker dit seizoen, viel in de 75e minuut de anti climax.

Een slecht uitgetrapte bal belandde voor de voeten van Max Tamboer die uitstekend zijn snelheid en behendigheid benutte en de verdedigers van FC Zutphen kansloos liet, 2-1.

FC Zutphen probeerde in het laatste kwartier nog de gelijkmaker te forceren.

Bijna was dat gelukt, maar Lars Huber stuitte op doelman Bram Wolters.

Tot overmaat van ramp viel vlak voor het laatste fluitsignaal nog de 3-1.

Een diagonaal genomen vrije trap van Luuk van Klompenburg, conform Lasse Schone, verdween gedragen door de wind in de kruising bij FC Zutphen.

De goed leidende scheidsrechter J Klein Ganseij floot na de aftrap direct voor het einde.

Opstelling FC Zutphen: Owen Rietman, Hidde van Kalker, Luuk Meijer, Jort Bleumink ( 72. Robert Dashorst), Marco Kroese, Jesper Mentink ( 65. Michiel van der Beek), David te Slaa, Rik Vlutters, Lars Huber, Jelle Macare, Jesse de Vries.