FC Zutphen (zat) klopt VVOP in Voorthuizen met 2-4

FC Zutphen blijft het goed doen in de voorbereiding. Het naar de 3e klasse gedegradeerde VVOP werd thuis met 2-4 geklopt, na een wervelend begin van de Zutphenaren. Binnen 15 minuten stond het 0-3. En dat ondanks het feit dat enkele andere spelers zich, in vergelijking met afgelopen zaterdag, konden presenteren, waaronder jeugdspeler Teun Isselman, de zoon van de trainer.

In de 4e minuut schoot Nathan Greven de 0-1 binnen na goed voorbereidend werk van Jesse de Vries. Twee minuten later was het de goed spelende Koen Hulleman die Nathan Greven opnieuw in staat stelde om te scoren, maar nu belandde zijn schot net naast. In de 10e minuut was het echter toch 0-2 door Lars Huber na een prachtige steekbal van Rik Vlutters. En in de 15e minuut was het 0-3 door Nathan Greven na een prima assist van Koen Hulleman.

FC Zutphen was in die fase de betere ploeg met veel druk op de bal en daardoor veel balbezit.

In de 28e minuut viel de 1-3 na de 2e aanval van VVOP. Een vrije trap vanaf de 16 meter werd binnen geschoten.

Voor de rust waren er nog goede mogelijkheden voor Rik Vlutters, die pech had met zijn vrije trap en daarvoor nog een goede kans miste. Doelman Sangers moest nog een keer handelend optreden door moedig op de bal te duiken nadat een speler was door gebroken.

Na de rust was het spel van de Zutphenaren minder overtuigend dan de 1e helft. VVOP trachtte wat terug te doen, maar verder dan een bal die via de lat over ging kwam men in eerste instantie niet.

Aan de andere kant misten Nathan Geven en Lars Huber goede mogelijkheden en had Rik Vlutters een strafschop moeten hebben nadat hij in de 16 meter was onderuit gehaald.

Toch viel in de 83e minuut de 2-3. Een aanval over links werd door de Zutphen verdediging verkeerd beoordeeld, waarna Khen Bakkerweerd in eigen doel schoot.

In de 86e minuut bepaalde de gemakkelijk scorende invaller Sem Veeger de eindstand op 2-4. Hij zetten prima druk op de verdediging van de tegenstander, waarna hij met een mooie actie kon scoren.

FC Zutphen had wederom een nuttige oefenpartij achter de rug.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Jan van der Mark, Jort Bleumink (55. Hidde van Kalker), David te Slaa, Khen Bakkerweerd, Koen Hulleman (75. Teun Isselman), Rik Vlutters, Luuk Meijer (46. Sem Veeger), Lars Huber, Nathan Greven, Jesse de Vries.