FC Zutphen (zat) klopt DZC ’68 in Doetinchem met 0-4

Het was zaterdagmiddag 24 augustus een prachtige zonovergoten middag in Doetinchem. FC Zutphen speelde tegen het 2 klassen hoger spelende DZC “68. Men verwachtte van de kant van FC Zutphen een zware wedstrijd, maar dit werd het niet. FC Zutphen speelde bij vlagen DZC helemaal van de mat, wat resulteerde in een 0-4 overwinning.

Direct vanaf het begin waren de speltactieken duidelijk. DZC hing achterover en probeerde via de counter gevaar te stichten. Dit gaf FC Zutphen volop de mogelijkheid om te voetballen. Na 21 minuten viel het eerste doelpunt. Een prachtige actie van Jelle Macare over de rechter vleugel leidde tot een aantal combinaties tussen Lars Huber en Nathan Greven, waarbij laatstgenoemde scoorde. Een echte zaalvoetbalgoal, die erg leek op het prachtige combinatie doelpunt van RKC.

FC Zutphen bleef de bovenliggende partij en combineerde er lustig op los. Dat resulteerde in de 33e minuut in de 0-2. Na een steekbal van Nathan Greven draaide Lars Huber handig weg bij zijn tegenstander, en zocht rustig de verre hoek op, en scoorde.

Na de rust een beter voetballend DZC, wat direct ook kansen kreeg. Toch was het FC Zutphen dat wederom scoorde. De goed ingevallen Alland Kader legde de bal breed op Jesse de Vries die de 0-3 binnen tikte. FC Zutphen bleef daarna dominant, maar gaf wel een aantal kansen weg. Marijn Sangers wist echter zijn doel schoon te houden. In de 84e minuut was het opnieuw de snelle Jesse de Vries die de 0-4 scoorde na opnieuw aangeven van Alland Kader.

Een goede oefenpartij waarbij de kwaliteiten van FC Zutphen duidelijk naar voren kwamen. Volgende week zaterdag vindt de eerste bekerwedstrijd plaats tegen Almen.