FC Zutphen (zat) boekt 0-4 overwinning in eerste bekerwedstrijd tegen Almen

FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag de eerste bekerwedstrijd gewonnen. De overwinning tegen het 1 klasse lager spelende Almen was verdiend, maar de ploeg van trainer Wilco Laconi bood goed tegenspel. FC Zutphen leidde na 45 minuten met 1-0. Luuk Meijer opende de score na een mooie actie van Jelle Macare.

FC Zutphen had in de 1e helft het beste van het spel, maar de 2 beste kansen waren voor Almen. De ploeg bood uitstekend tegenstand en bezit met de routiniers Daan Boonman en Bas Pelgrum alsmede een aantal jonge spelers een goed team, dat zeker geen slecht figuur zal slaan in de 4e klasse.

In de 2e helft was de inzet van Almen nog groter en ging FC Zutphen soms te gemakkelijk mee in het fysiek sterke spel van de thuisploeg.

Toch waren de Zutphenaren effectiever.

Jelle Macare scoorde de 0-2 na een rebound uit een corner.

Daarna zorgde Jesse de Vries met een mooi schot voor de 0-3.

Luuk Meijer maakte vlak voor tijd zijn 2e doelpunt, met een prachtig afstandsschot.

FC Zutphen speelt komende zaterdag haar 2e bekerwedstrijd thuis tegen Juliana “31 uit Hengelo (Ov) om 14.30 uur.