JO13-1 Elftal foto

FC Zutphen JO13-1 dendert door!

Afgelopen zaterdag vond de eerste echte krachtmeting plaats voor ons JO13-1. De uitwedstrijd tegen mede koploper OBW 13-1. Beiden teams nog ongeslagen, FCZ een beter doelsaldo. OBW zette hoog in door 3 dispensatie spelers uit hogere elftallen in te zetten om de winst binnen te halen. FCZ kiest er juist voor om op eigen kracht mee te dingen naar het kampioenschap. Dat het een zinderende wedstrijd zou worden stond vast. Alle ingrediënten van het voetbal lieten zich gelden: imponeren, fysieke duels, strijd, op het randje voetballen, een gele en rode kaart. Voor de toeschouwers langs de lijn een wedstrijd die je niet gemist zou willen hebben.

De focus aanvang wedstrijd stond er meteen op! De eerste tien minuten waren beide teams elkaar aan het aftasten. Ze gaven elkaar geen meter! FCZ had duidelijk moeite om er doorheen te komen: OBW, met voormalig Graafschap en Vitesse spelers, stond goed en georganiseerd. Het signaal dus om uit een ander vaatje te tappen. De tactiek werd veranderd door er meer ‘lange ballen’ in te gooien. Hier had OBW verassend moeite mee en ontwrichte langzaam. Deze tactiek werpte meteen zijn vruchten af en mocht FCZ voor rust al een 0-3 voorsprong wegzetten! Een flinke tegenslag voor OBW en het spel werd ruwer. De spits van FCZ werd meerdere malen ‘onder handen’ genomen. Dit resulteerde in een kaart voor OBW: geel voor natrappen, rood was meer op zijn plaats geweest.

FCZ liet zich echter niet uit het lood slaan door het fysieke spel van OBW en schroomde er zelf ook niet voor om stevig de duels aan te gaan. Maar beide teams bleven aan elkaar gewaagd met kansen aan beide kanten. Het aluminium van de doelen werd een paar keer getest op stevigheid; twee keer paal en lat!

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien, echter doelpuntloos. Na tien minuten wel een domper voor FCZ: onze keeper mocht met een rode kaart naar de dug-out wegens een overtreding buiten de ‘zestien’. Een gele kaart zou meer op zijn plaats zijn geweest. Maar goed; de keuze van de scheidsrechter moet nu eenmaal gerespecteerd worden. Met tien man dus verder en een veldspeler als keeper. FCZ schakelde direct door met meer verdedigend te voetballen. Deze wijziging pakte goed uit om het numerieke overtal bij OBW te pareren. De spelers voerden hun taak goed uit en trokken de wedstrijd uiteindelijk verdiend naar zich toe.