FC Zutphen diep in de problemen na 0-5 nederlaag tegen WVF

FC Zutphen zit 2 wedstrijden voor het einde van de competitie diep in de problemen. Na de zware 0-5 thuis nederlaag tegen WVF en de overwinning van den Ham staat men nu op een nacompetitieplaats voor degradatie naar de 3e klasse. De laatste 2 wedstrijden, waarvan volgende week uit tegen de koploper, staat men voor een onmogelijke opgave om daar 6 punten te behalen.

De wedstrijd tegen WVF begon al in mineur doordat routinier Jelle Macare aan de kant moest blijven vanwege een knieblessure. FC Zutphen begon de wedstrijd zodanig dat men de tegenstander het spel wilde laten maken. Maar die tactiek kon al in de 7e minuut de ijskast in, omdat bij de eerste de baste aanval van WVF Ruben Meijer, na zwak ingrijpen van de verdediging, de bal achter doelman Rietman joeg, 0-1.

WVF hield daarna 8 man achter de bal, en loerde steeds op de counter, waarbij FC Zutphen verzuimde de tegenstander op te jagen en opportunistisch te spelen. Daar kwam bij dat er te veel jongens deze middag niet in hun normale vorm waren.

FC Zutphen probeerde het wel via de flanken en na een goede actie van Jesse de Vries. Zijn inzet werd echter door doelman Mike te Wiele corner getikt.

FC Zutphen kwam naarmate de wedstrijd vorderde beter in de wedstrijd.

Vlak voor rust waren het Luuk Meijer en Lars Huber die goede mogelijkheden tot scoren kregen, maar beide keren ontbrak het geluk.

In de rust werd Jort Bleumink gewisseld voor Michiel van der Beek teneinde de aanvallende impulsen te vergroten. Een goede actie van Jesse de Vries bracht de bal bij David te Slaa. Deze schoot echter te zacht in, waardoor de kans was verkeken.

In de 53e minuut viel eigenlijk de beslissing in de wedstrijd.

Een vrije trap van grote afstand, genomen door captain Martijn Ruisch, belandde onhoudbaar in de kruising, 0-2. Een vrije trap die eigenlijk alleen topspelers als Lionel Messi kunnen maken.

WVF voetbalde daarna de wedstrijd professioneel uit.

De jongeren van FC Zutphen wilden wel, maar het ontbrak hen aan overtuiging en zelfvertrouwen.

In de 61e minuut viel de 0-3 door Max Goudbeek, na slecht weg werken achterin. De wedstrijd was hiermee definitief beslist.

Aan het eind van de wedstrijd zorgden Dani van der Steege met een fraaie lob en Bas Koenen na een goed uitgevoerde aanval voor 0-4 en 0-5.

FC Zutphen staat daardoor voor een schier onmogelijke opgave om nacompetitie te ontlopen.

Opstelling FC Zutphen: Owen Rietman, Hidde van Kalker, Hidde Ruessink, Jort Bleumink (46. Michiel van der Beek), Khen Bakkerweerd, David te Slaa, Rik Vlutters, Lars Huber, Luuk Meijer, Nathan Greven ( 74. Jesper Menting), Jesse de Vries.