FC Zutphen 2 (zat) stijgt naar tweede plaats na 6-3 zege.

Voorbeschouwing.
Vandaag staan er 2 toppers op het programma nl. Otterlo 2 – Advendo 2 de nr.1 tegen de nr. 2 en FC Zutphen 2 – Sparta Nijkerk 3 de nr. 4 tegen de nr. 3. Bij winst kan ons aller tweede zomaar doorstomen naar de 2e plaatst en heeft dan ook nog 1 wedstrijd minder gespeeld. Kortom spanning genoeg in de top van deze klasse.

Sp.Nijkerk stuit op keeper Matthijs.
De begin fase is voor Sp.Nijkerk dat een aantal kansen op rij heeft om op voorsprong te komen. Sta in de weg op dat moment is keeper Matthijs, 2 corners in de eerste 5 minuten en 2 schoten op doel waarbij Matthijs met 2 goede reflexen het doel schoon weet te houden.

Counter Sp.Nijkerk.
In de 8e minuut pas de 1e corner voor FCZ na een goede actie van Jan op aangeven van Hugo. De afgeslagen bal levert echter een gevaarlijke counter op voor Sp.Nijkerk. Een lange bal naar hun diepste spits die vrij voor keeper Matthijs op duikt. Zijn lobje gaat maar net over het doel.

Kans Robert.
FCZ komt daarna beter in de wedstrijd. In de 14e minuut, levert een mooie aanval aan de rechterkant met Jan en Sem in de hoofdrol, opnieuw een corner op. Deze wordt slecht genomen door Nando maar hij krijgt een tweede gelegenheid en speelt Aland aan die op zijn beurt Sem met een steekpass naar de achterlijn stuurt. Zijn voorzet komt bij de volledig vrijstaande Robert terecht wiens inzet gestopt wordt door de keeper van Sp.Nijkerk.

Aland scoort 1-0.
FCZ gaat door en niet veel later een aanval uit het boekje. Tikkie Takkie voetbal. Weer aan de rechterkant is het Jan die Sem makkelijk bereikt. Sem speelt de bal directe door naar Aland die vrij voor de keeper een gaatje in de korte hoek vind 1-0.

Sp.Nijkerk scoort 1-1.
Lang heeft FCZ niet van de voorsprong kunnen genieten. Vrijwel direct na de aftrap komt Sp.Nijkerk op gelijke hoogte. Weer een counter door het centrum waarbij hun spits opnieuw vrij voor de uitkomende keeper Matthijs opduikt. Nu beland zijn stiftje wel in het lege doel 1-1.

Penalty Jort 2-1.
In de 37e minuut zet Lucas met een bekeken balletje Jan vrij voor de keeper. De centrale verdediger kan Jan alleen nog onreglementair afstoppen en de goede leidsman kan niet anders dan naar de stip wijzen. Deze geboden kans laat Jort niet onbenut. Vol vertrouwen jast hij de bal boven in de kruising. Ruststand 2-1.

Sp.Nijkerk scoort 2-2.
In de 54e minuut een goede mogelijkheid voor FCZ om de stand uit te bouwen. Een corner van Nando wordt snoeihard ingekopt door Jort maar met een reflex van de keeper wordt dit voorkomen. 10 minuten later is het aan de andere kant wel raak. De rechter spits van Sp.Nijkerk krijgt een vrije schietkans op de hoek van de 16 meter. Een strakke bal in de verre hoek brengt de gelijkmaker op het scorebord 2-2.

FCZ loopt uit naar 5-2.

In 8 minuten tijd trekt FCZ de wedstrijd naar zich toe. Sp.Nijkerk gaat 1 op 1 spelen en geeft daarmee veel ruimte weg aan de voorwaartsen van FCZ. Een corner van Nando komt bij Jort op de rand van de 16 meter. Zijn inzet wordt gesmoord in het drukke doelgebied. In de kluts beland de bal bij Aland op de 5 meter en in de draai schiet hij de bal in de korte hoek 3-2. Even later bekroond Joran zijn goede invalbeurt. Hij staat aan de basis van een aanval aan de linkerkant. Jan kan na zijn steekpass vrij opkomen en bedient Lucas op maat bij de 2e paal. Strak in de verre hoek schiet Lucas de 4-2 binnen. FCZ gaat door en nog geen minuut later is het weer raak. Lucas speelt de bal diep op aangeven van Rens en vanaf eigen helft kan Sem doorkomen in het centrum. Via onderkant lat valt de beslissing 5-2.

Sp.Nijkerk doet iets terug 5-3.
FCZ denkt dat de buit binnen is en staat even niet op te letten waardoor Sp.Nijkerk weliswaar op fraaie wijze toch nog iets terug kan doen 5-3.

Guido scoort 6-3.
In de 80e minuut valt de uiteindelijke beslissing. Opnieuw opkomen vanaf eigen helft komt Sem na een paar fraaie acties vrij voor de keeper. Niet zelfzuchtig legt hij de bal breed op Guido die de eindstand bepaalt op 6-3.

Nabeschouwing.
Met 5 gelijke spelen op rij en nu 3 overwinningen op rij blijft FCZ nog ongeslagen. Zo zet het ook vandaag een prima resultaat neer tegen een geduchte tegenstander en klimt hiermee naar de tweede plaats op de ranglijst.