FC Zutphen 2 (zat) start met bevredigend gelijkspel 2-2.

Voorbeschouwing.
Enig sinds gehavend reist ,,Ons Aller Tweede” af naar Otterlo. Maar liefst 7 afwezigen en met 2 gastspelers Anjo W. en Matthijs R. FCZ 2 (zat) treft daar in de 1e competitiewedstrijd op papier een geduchte tegenstander. Otterlo 2 eindigde afgelopen seizoen als 2e in de competitie.

De 1e helft.
De 1e helft is FCZ duidelijk de bovenliggende partij met veel balbezit een goed voetbal. Otterlo beperkt zich tot countervoetbal en wacht op foutjes van FCZ waarna direct de lange bal gehanteerd wordt.

Otterlo schiet over.
In de 20e minuut de eerste gelegenheid voor Otterlo. Een strak afstandsschot gaat rakelings over de deklat.

Serieuze kans FCZ.
In de 25e minuut een breedtepass van Lucas op Aland aan de linkerkant die met een mooie actie zijn directe tegenstander opzij zet. Bij zijn lage strakke voorzet komt Nils net te laat bij de 2e paal om binnen te tikken.

Actie Hidde.
Na een half uur spelen een identieke situatie voor het doel van de tegenstander maar nu is Hidde de aangever en komt Matthijs vd. M. wel op tijd bij de bal maar raakt hem verkeerd waardoor deze eenvoudig tot corner verwerkt kan worden.

Redding Matthijs.
Vlak voor rust een counter van Otterlo. Een lange bal valt net achter de verdediging van FCZ waarbij keeper Matthijs ver uit zijn doel komt en de bal buiten de zestien weg kan koppen voordat hun spits bij de bal is en gevaarlijk kan worden. Ruststand 0-0.

Lucas scoort 0-1.
Direct na de aftrap een zelfde situatie als vlak voor rust maar nu aan de andere kant. Een lange bal van Nando valt net achter de verdediging van Otterlo waarbij hun keeper ook ver uit zijn doel komt buiten de zestien maar maakt een inschattingsfout waar Lucas wel raad mee weet. Een prachtige lob over de keeper resulteert in een verdiende 0-1 voorsprong.

Otterlo scoort 1-1.
Lang heeft FCZ niet van de voorsprong kunnen genieten. In de 50e minuut wordt gevoelig balverlies geleden op het middenveld waarbij teveel spelers voor de bal staan. De restverdediging wordt simpel uitgetikt 1-1.

FCZ de weg kwijt 2-1.
Na de toch wel onverwachte gelijkmaker is FCZ een kwartier lang de weg kwijt en kantelt de wedstrijd. FCZ komt niet onder de druk vandaan en in de 65e minuut resulteert dat zelfs in een 2-1 achterstand.

Aland scoort 2-2.
FCZ wordt wakker na deze tegenvaller, recht de rug en pakt de draad weer op. In de 70e minuut een voorzet vanaf links van de altijd ijverige Lucas. Bij de 1e paal komt Hidde net te laat maar bij de 2e paal is Aland wel op tijd om binnen te tikken 2-2.

Robert mikt net over.
De laatste mogelijkheid komt van de voet van Robert. Na goed stoorwerk van Anjo komt Aland in balbezit. Hij maakt een actie aan de linker zijkant en speelt Robert vrij op de hoek van de zestien. Zijn geplaatst schot gaat maar net over de kruising.

Eindstand 2-2.
In de resterende minuten kan het nog beide kanten op gaan en is het billen knijpen op de bank van de spanning. Er had misschien wel meer in gezeten voor FCZ maar het had ook zomaar de andere kant op kunnen vallen. Beide coaches zullen na afloop wel tevreden zijn met een punten deling want er is in ieder geval niet verloren. Wat dit waard is zullen we over een aantal wedstrijden weten.