FC Zutphen 2 (zat) beschamend gelijkspel 2-2

Voorbeschouwing.
In de 1e thuis wedstrijd van dit seizoen treft ,,Ons Aller Tweede” , zelf een voetballende ploeg die het spel graag wil maken, een stugge tegenstander ESA 3 uit Arnhem. Een ploeg bestaande uit gelouterde spelers die het hun tegenstanders knap lastig kunnen maken.

De 1e helft.
De 1e helft zag het publiek FCZ collectief door de ondergrens zakken. Een uiterst teleurstellend resultaat bij de rust 0-1 en mag het blij zijn dat het geen 0-3 staat. FCZ mist in die face het echte killen binnen de 16 meter en drijft het combinatie voetbal te ver door, niemand durft de trekker over te halen.

ESA scoort 0-1.
In de 15e minuut een counter van ESA na gevoelig balverlies op het middenveld op een moment dat balverlies dodelijk is. Komt nog eens bij slechte communicatie van de restverdediging, wie dekt wie enz. Hierdoor kwam FCZ vorige week ook op achterstand 0-1.

Kopbal Gabi.
FCZ komt meerdere malen in de zestien van de tegenstander maar pas in de 27e minuut een eerste gelegenheid voor FCZ waarbij de keeper van ESA in actie moet komen. Robert speelt op rechts Matthijs vrij. Zijn perfecte voorzet wordt op de 5 meter door Gabi ingekopt maar een reflex van de keeper voorkomt de gelijkmaker.

FCZ komt goed weg.
In de 35e minuut opnieuw een counter van ESA dat eindigt in een lobje over keeper Matthijs waarbij de bal maar net over de deklat gaat. Menigeen zag de bal al in het doel verdwijnen. Een paar minuten later staat onnodig balverlies weer aan de basis van een snelle counter van ESA. Ditmaal wordt er wel gescoord maar gelukkig voor FCZ in buitenspel positie. Zo had het al 0-3 kunnen staan maar is de schade beperkt tot 0-1 bij de rust.

De 2e helft.
Na een donder speech in de rust lijkt FCZ enig zins wakker geschud maar speelt het de 2e helft nog steeds met weinig overtuiging. Wel veel balbezit op de helft van de tegenstander maar openingen worden nog niet gevonden in de verdediging van ESA dat blijft loeren op de counter en elk moment aangrijpt om spelers van FCZ uit hun spel te halen.

ESA scoort 0-2.
In de 65e minuut komt dan die gevreesde counter van ESA dat resulteert in een corner. Deze komt strak en hoog voor het doel bij de 2e paal waarbij hun lange spits de bal snoeihard in de kruising kopt 0-2.

Penalty Jort 1-2.
In de 75e minuut komt op rechts Matthijs in balbezit na een combinatie tussen Rutger en Lucas. Zijn voorzet beland in de buurt van de penalty stip en wordt daar niet goed verwerkt door de verdedigers van ESA. De bal komt tegen de arm van een van de spelers en de scheidsrechter kan niet anders dan naar de stip te wijzen. De aansluit treffer wordt laag en strak binnen geschoten door Jort 1-2.

Weergaloze actie Joran.
In de 90e minuut op een moment dat niemand er meer in geloofd heeft Joran een weergaloze actie in huis. Hij stuurt gewoon twee, drie man het bos in en kan doorstomen langs de achterlijn. Hij heeft daarbij ook nog oog voor vrijstaande spelers voor het doel waaronder Aland die zijn voorzet koelbloedig weet af te maken 2-2.

Eindstand 2-2.
In de resterende minuten wordt niet meer gescoord. FCZ heeft vandaag kostbare punten verspeeld. Aanstaande zaterdag is FCZ vrij hierdoor heeft de technische staf 2 weken de tijd en zal alle zeilen bij moeten zetten om de neuzen weer de goede kant op te krijgen.