Duur 2-0 verlies van FC Zutphen in Vroomshoop

FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag een duur 2-0 verlies geleden in Vroomshoop tegen Vroomshoopse boys. De concurrenten voor de promotie degradatie plaatsen wonnen beide, en FC Zutphen liet in de 1e helft de voorspong liggen door de kansen niet te benutten. Ook in de 2e helft waren er volop mogelijkheden maar de gastheren uit Vroomshoop toonden zich effectiever door in de 61e en 95e minuut te scoren. FC Zutphen heeft zich daardoor flink in de problemen gebracht.

Het was moeilijk voetballen op het hobbelige veld in Vroomshoop en FC Zutphen moest het juist hebben van het voetballend vermogen. Daar kon men de tegenstander mee af troeven. Maar de eerste kans was voor de gastheren. De beste man aan hun kant, Jos Hutten, kwam in een goede schietpositie, maar hij vond Owen Rietman op zijn weg.

FC Zutphen was daarna zeker niet de mindere van de veel hoger op de ranglijst staande tegenstander. De combinaties liepen wat beter, en ook voetballend deden de Zutphenaren zeker niet voor hun tegenstander onder.

Bij een goede actie van Jesse de Vries stuitte hij op de goed ingrijpende doelman Rene Kok. Even later was er een goede actie van de sterk spelende David te Slaa. Hij bracht Jelle Macare in stelling maar ook die inzet maakte doelman Kok prima onschadelijk.

FC Zutphen had in die fase de beste kansen. Een schot van Jesse de Vries belandde net over het doel, en een goede dieptepass op Jelle Macare bracht hem door de vijandelijke linies, maar de bal stuiterde door het hobbelige veld net te ver voor hem uit.

Daardoor was de ruststand dubbel blank.

In de rust werd Nathan Greven gewisseld voor Michiel van der Beek.

Vroomshoop kwam sterker uit de kleedkamer en probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar van beide kanten werd er te slordig gepasst.

Lars Huber stond even later aan het eind van een goed lopende aanval, maar hij stuitte wederom op doelman Kok.

Aan de andere kant moest FC Zutphen steeds de gevaarlijke Lars Hutten in de gaten houden.

Een voorzet vanaf de linker kant bracht hem in stelling, maar zijn inzet belandde net naast het doel.

Maar in de 61e minuut ging het toch nog fout voor de Zutphenaren.

Balverlies op het middenveld zorgde voor een scherpe aanval door het midden waaruit Jos Hutten uiteindelijk onhoudbaar raak schoot, 1-0.

Een goede solo actie van David te Slaa werd in de 16 meter gestuit, maar scheidsrechter Beekman wilde terecht niet van een strafschop weten.

In de 65e minuut werd Luuk Meijer ingebracht voor Jelle Macare.

FC Zutphen probeerde het met de moed der wanhoop.

Een schot van Rik Vlutters belandde net naast het doel, en even later pareerde doelman Kok een inzet van Luuk Meijer tot corner.

In de 77e minuut werd Jesper Mentink gebracht voor Hidde van Kalker.

Het mocht allemaal niet baten.

Want opnieuw stopte doelman Kok een goed schot van David te Slaa.

En even later was er een goede actie van Lars Huber, die onderuit werd gehaald in de 16 meter. Maar scheidsrechter Beekman wilde opnieuw niet van een penalty weten.

Een goede voorzet van Jesse de Vries werd door Rik Vlutters naast geschoten.

Vroomshoop kreeg door de aanvallen van FC Zutphen voorin meer ruimte.

In blessuretijd was het Jesper Derks die net naast schoot.

Maar diep in blessuretijd in de 96e minuut was het Jos Hutten die zwak uit verdedigen van FC Zutphen af strafte.

Hij zorgde met zijn 2e doelpunt voor een diepe deceptie voor de tegenstander.

Scheidsrechter Beekman floot daarna direct voor het einde van de wedstrijd.

In de laatste 3 wedstrijden die op 11 mei begint met een thuiswedstrijd tegen WVF zullen de echte kerels bij FC Zutphen moeten gaan op staan.

Opstelling FC Zutphen: Owen Rietman, Hidde van Kalker ( 77. Jesper Mentink), Hidde Ruessink, Jort Bleumink, Khen Bakkerweerd, David te Slaa, Rik Vlutters, Lars Huber, Jelle Macare ( 65. Luuk Meijer), Nathan Greven ( 46. Michiel van der Beek ), Jesse de Vries.