Bekeravontuur FC Zutphen JO8-3

Na de (enige) nederlaag van de vorige keer in de competitie tegen Warnsveldse Boys JO8-1, stond er woensdagavond 6 maart 2019 de 8ste finale van de beker gepland, wederom tegen Warnsveldse Boys JO8-1. Er waren een paar zaken duidelijk, qua inzet en strijd moest het beter dan de vorige keer.

Vanaf het 1e fluitsignaal was duidelijk dat het team er zin in had. Dit resulteerde al na 5 minuten in een mooi doelpunt van Mace na een schitterende pass van Jari. Helaas konden we dit de eerste helft niet vasthouden, ondanks dat we gelijkwaardig waren aan elkaar en gingen we met een 1-2 achterstand de rust in. Begeleiding ging voor de zekerheid nog even checken bij Roel (VTC’er) wat te doen bij een gelijkspel, zijn reactie was eerst dat dit wel heel toevallig zou zijn, maar zijn antwoord was penalty’s.

Tijdens de rust werd er afgesproken zo door te gaan, dan komen de kansen vanzelf. Dit bleek ook in de 2de helft, want nu was het FC Zutphen dat veelal in de aanval was en kansen kreeg. De inzet van het team werd 10 minuten voor tijd dan ook beloond met de verdiende gelijkmaker van Mace en niet veel later zelfs met een voorsprong wederom door Mace. Helaas scoorde Warnsveld vlak voor tijd ook nog een keer en werd het 3-3, zodat penalty’s de beslissing moesten geven.

Alle spelers van beide teams mochten 1 penalty nemen en dan zou blijken wie er door mag naar de kwartfinale van de beker. Nadat iedereen een penalty had genomen was de stand nog steeds gelijk, 4-4. Dit kwam vooral door sterk keeperswerk van zowel Luuk, als de keeper van Warnsveld. Hierna werden de penalty’s om en om genomen en wie mist ligt eruit. Beide teams scoorde de 1ste penalty, waarna Warnsveld de volgende penalty overschoot. Nu kon FC Zutphen het beslissen en dit gebeurde gelukkig ook. De penalty vloog via de keeper het doel in en de ontlading was enorm, bij zowel alle spelers van FC Zutphen, de begeleiding en alle supporters.

De supporters zijn na deze bewogen wedstrijd 10 jaar ouder geworden van de spanning. Via deze weg willen we alle spelers van FC Zutphen JO8-3 feliciteren met dit fantastische resultaat en op naar de kwartfinale!

Dani, Mats, Jari, Luuk, Mace, Julie, Tycho en Tom, jullie zijn stuk voor stuk toppers!!!

Begeleiding JO8-3 (Larissa, Rob en Joost)