Woensdagmiddag tegen 17.15 uur stonden ruim 30 jongens en meiden van JO9 weer te popelen om te voetballen. Allemaal met een eigen bal onder de arm stonden ze aan de poort van FC Zutphen. Zo konden ze de warming up doen met een bal aan de voet. Want trainer Arthur zei: we zijn geen tikkers maar VOETBALLERS.

Rennend achter de coronawacht aan het veld op. De training kon beginnen onder leiding van Rens Bleumink en Arthur en Teun Isselman.

 

 

Warming up aan de hand van het principe “Ik en de bal” deden de kids diverse oefeningen. Eerst met het goede been en dan met het slechte been en heel veel dribbelen. Na de warming up werden alle kids gemixt en werden er 8 teams gemaakt. Lekker intensief 4×4 voetballen. In deze vorm komen de kinderen veel aan de bal, ze kunnen veel doelpunten maken en juichen natuurlijk en zijn zo erg betrokken bij het spel. We hebben veel spelplezier gezien.

Het leermoment voor deze training was: niet zomaar de bal wegschieten maar kijken of er ruimte is voor een mooie actie. Trainer Arthur liet iedereen halverwege de training bij elkaar komen. Gaf uitleg over wat je moet dan als je de bal hebt. Daarna konden ze met deze tip aan de slag in de volgende wedstrijd.

Arthur, Teun en Rens zagen dat ze goed hadden geluisterd en er werden heel mooie acties gemaakt. Stralend en met de bal onder de arm liepen de voetballertjes weer naar de poort.

Larissa
Coordinator JO9