lees hier de update per 24 mei

Vanaf maandag 18 mei 2020 is VELD 5 opengesteld door de gemeente, die gaan we dan ook gebruiken. Het gedeelte vanaf de penaltystip tot aan de palen mogen NIET gebruikt worden, hier dient men dus omheen te trainen. VELD 4 is het gedeelte voor het vangnet opengesteld (zie plattegrond), daar zullen de keepers op woensdag trainen.

– Wanneer je op dit veld traint neem je een kleedkamersleutel mee (1 per veld) om het hek te kunnen openen wanneer een bal over het hek gaat. Deze leg je na de training weer netjes terug op de plek waar je deze vandaan hebt.
– Senioren mogen niet op de grasvelden trainen van de gemeente.
– De eerste groepen mogen 4 junioren doelen meenemen vanaf het pleintje a.s. maandag. Tevens zullen er 4 pupillen-doelen naast veld 5 staan die gebruikt kunnen worden, na de laatste training op iedere dag dienen de doelen naast het veld neergezet te worden (zie plattegrond).
– Voor beide velden hebben we 14 mini goaltjes, en 8x drie-meter doeltjes (zilveren). Hier moet men dus samen mee doen.

Ieder jeugdteam traint vanaf nu doordeweeks. Het is dus niet meer het geval dat je op zaterdag om 17:00 uur hoeft te trainen. Er is geprobeerd zoveel mogelijk vast te houden aan een reguliere trainingdag, helaas gaat dit niet altijd op, graag jullie flexibiliteit hierin.

De bovenbouwteams zijn zelf verantwoordelijk voor het zorgen van een Coronawachter (één wachter per veld is voldoende). Deze wachter dient zich in te lezen in de protocollen zoals gedeeld op de website van FC Zutphen. Zijn er gedurende de wacht vragen, dan zouden 95% van deze vragen beantwoord kunnen worden doordat de protocollen zijn doorgenomen. Zijn de vragen niet te beantwoorden en kunnen ze wachten tot na de training, dan kunnen deze gesteld worden via de leeftijdscoördinator aan de Voetbaltechnisch Coördinator (VTC’er). Er zal niet altijd iemand van “het Coronateam” aanwezig zijn onder de trainingen.

Ook de vraag tot wanneer we doortrainen is een veel gestelde vraag, kort gezegd: dat weet ik nog niet en moet ik navraag voor doen.

De verwachting is dat vanaf zaterdag 30 mei a.s. iedere zaterdagochtend de selectietrainingen zullen plaatsvinden om de selecties voor volgend seizoen te vormen voor de bovenbouw. Wanneer je hiervoor in aanmerking komt wordt je hiervoor uitgenodigd. De trainingen zullen volgens de corona-richtlijnen plaatsvinden.

Mini’s tot en met Onder 12 blijven trainen op de manier waarop ze deze week getraind worden. Binnen deze trainingen zal er gekeken worden naar de spelertjes om de teams van volgend seizoen vorm te geven. De trainingen worden geleid door Arthur Isselman (hoofdtrainer, op de maandag en woensdag) en Delano Severin (dinsdag en donderdag). Beide heren krijgen ondersteuning van Mido Blok, Boudewijn Ilbrink, Herbert de Visser, Rens Bleumink en Floris de Boer.

(PS: fietsen mogen “gewoon” binnen de hekken)

De indeling per 18 mei:

 

Met sportieve groet,

Michiel van der Beek
Voetbaltechnisch coördinator FC Zutphen