Stedendriehoektoernooi 2020 / 2021
Toernooi-reglement

 

Toernooireglement Stedendriehoek Toernooi 2020-2021 Klasse Standaard Heren

 1. Alle wedstrijden in de Klasse Standaard Heren worden gespeeld volgens het poulesysteem. De verenigingen zullen in de poule zoveel mogelijk worden geselecteerd op basis van de KNVB-klasse-indeling van competitiejaar 2020-2021. Op basis van deze criteria worden de teams ingedeeld in de A categorie 1e, 2e en 3e klasse en in de B categorie de 4e en 5e klasse. Poules worden op basis van loting samengesteld. In alle poules gaan de eerste twee door. Daarna is er een loting voor de knock-out fase.
 2. De wedstrijden worden gespeeld volgens de bepalingen en reglementen van de KNVB. Per wedstrijd kunnen maximaal 5 wisselspelers worden ingezet. Het doorlopend wisselen van spelers is niet toegestaan. De wedstrijden duren 2 x 45 minuten.
 3. Indien één der verenigingen niet komt opdagen bij een duel, dan heeft de tegenstander het duel met 3-0 gewonnen.
 4. Mochten er verenigingen zijn waar in de avonduren niet gespeeld kan worden in verband met het ontbreken van een lichtinstallatie, dan wordt het duel gespeeld bij de uitspelende ploeg. De organisatie stelt de clubs en de arbitrage hiervan op de hoogte. Dit mag niet ten koste gaan van het toernooiverloop.
 5. De halve finales en de finales worden afgewerkt op Sportpark ‘t Meijerink, het complex van voetbalvereniging FC Zutphen, Meijerinkpad 1, 7207 ED Zutphen in juni 2021. (exacte datum volgt)
 6. Vanaf de kwartfinales zijn de scheidsrechterkosten voor rekening van de organisatie. In de poule fase moet de thuisspelende vereniging de kosten betalen deze bedragen € 30,- en moeten op de speelavond aan de scheidsrechter worden betaald.
 7. De organisatie heeft het recht tot het aanstellen van een KNVB-scheidsrechter en/of assistenten. Wanneer de organisatie hiervoor kiest, zijn de kosten voor rekening van de organisatie. De halve finales en de finales worden gefloten door KNVB-scheidsrechters afkomstig uit de drie scheidsrechtersverenigingen.
 8. Eindigen teams na de poulefase met een gelijke stand dan telt het aantal gescoorde doelpunten, is dit ook gelijk, dan het doelsaldo, dan geldt het onderlinge resultaat is deze ook gelijk dan vindt er loting plaats. Bij een gelijkspel vanaf de knock-outfase volgen er penalty’s. Bij een gelijkspel in de halve finale en finale wordt 2 x 5 minuten verlengd, bij een gelijke stand volgen er meteen 5 penalty’s om en om.
 9. Elke uitspelende vereniging zal – indien noodzakelijk – voor een afwijkend tenue moeten zorgdragen.
 10. De wisselbeker voor de winnaar wordt eigendom van de vereniging, indien de winnaar 3 jaar achtereenvolgens of 5 keer in totaal het toernooi heeft gewonnen.
 11. Indien later blijkt dat in elftallen spelers zijn uitgekomen die daartoe niet speelgerechtigd zijn, moeten eventueel behaalde prijzen worden ingeleverd.
 12. Foto’s die in opdracht van de organisatie Stedendriehoektoernooi worden gemaakt tijdens wedstrijden en/of evenementen zijn eigendom van Stedendriehoektoernooi. Het staat Stedendriehoektoernooi vrij om deze foto’s te publiceren in bijvoorbeeld kranten of op social media zonder dat zij gehouden is tot betaling van enige vergoeding uit welke hoofde dan ook.
 13. Een afgelasting moet op de wedstrijddag uiterlijk voor 14.00 uur telefonisch worden doorgegeven aan de betreffende contactpersoon, dat is Evert Koster toernooiorganisator +31 6 50 21 16 21. Deze zal de scheidsrechtersvereniging en de KNVB inlichten. De clubs dienen daarnaast ook onderling een afgelasting met elkaar af te stemmen, zodat iedereen tijdig op de hoogte is. Wanneer de weersomstandigheden het niet toelaten om op de geplande speeldag op het terrein van de thuisspelende vereniging te spelen, dan wordt het duel automatisch verplaatst naar dezelfde dag en tijdstip in de daaropvolgende week. Bij een tweede afgelasting kan worden uitgeweken naar de uitspelende vereniging als zij over kunstgrasveld beschikken. Indien zowel het gras- als kunstgrasveld wordt afgelast door bijvoorbeeld sneeuw, dan wordt de wedstrijd in overleg verplaatst naar een nieuwe speeldatum.
 14. Alle wedstrijden in het toernooi worden geleid door scheidsrechters van de Scheidsrechtersvereniging Zutphen, Deventer en Apeldoorn. De scheidsrechterkosten zijn voor rekening van de thuisspelende ploeg. De kosten bedragen € 30,- per wedstrijd en dienen voorafgaand aan het duel te worden betaald. De scheidsrechterkosten vanaf de kwartfinale zijn voor rekening van de organisatie.
 15. De gele kaarten worden door de organisatie geregistreerd. Bij 2 gele kaarten volgt een schorsing voor de eerstvolgende wedstrijd. Bij twee gele kaarten in één wedstrijd volgt veldverwijdering en een schorsing voor de eerstvolgende wedstrijd(en). Gele en rode kaarten worden vooralsnog niet gemeld bij de KNVB, waardoor dit geen gevolgen zal hebben voor competitie- en nacompetitiewedstrijden en/of bekerwedstrijden. Echter in geval van opzettelijke en/of grove overtredingen, spugen, beledigingen of slaan van de arbitrage of andere grove excessen waarop de rode kaart volgt, zal de rode kaart wel worden doorgegeven aan de KNVB volgens de strafcodes van de KNVB. In deze gevallen is de uitspraak van de organisatie bindend en hierover kan niet worden gecorrespondeerd.
 16. Het inschrijfgeld voor de deelnemende teams aan het Stedendriehoektoernooi bedraagt € 50,-. Het inschrijfgeld zal worden gefactureerd door de organisatie Stedendriehoektoernooi. De KNVB belast de deelnemende teams bij aanmelding € 20,- voor gebruik van faciliteiten Sportlink. Indien een deelnemend team zich na de loting van het Stedendriehoektoernooi terugtrekt, dan blijft het inschrijfgeld verschuldigd en wordt dit niet teruggestort.
 17. Voor alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie. Protesten kunnen niet worden ingediend.

 

Speelronde 1: dinsdag 06 oktober 2020 Ronde 1: 1 – 3 en 2 – 4
Speelronde 2: dinsdag 03 november 2020 Ronde 2: 3 – 2 en 4 – 1
Speelronde 3: dinsdag 01 december 2020 Ronde 3: 1 – 2 en 3 – 4
Inhaalronde 4: dinsdag 8 december 2020
1e knock out ronde dinsdag 9 maart 2021 Laatste 16 1/8 finales via loting
Kwartfinales dinsdag 13 april 2021 Laatste 8 1/4 finales via loting
Halve finale 1e en 2e en 3e klasse juni 2021 (exacte datum volgt) Sportpark ‘t Meijerink 17.00 uur
Halve finale 4e en 5e klasse juni 2021 (exacte datum volgt) Sportpark ‘t Meijerink 14.00 uur
Finale 1e en 2e en 3e klasse juni 2021 (exacte datum volgt) Sportpark ‘t Meijerink 17.00 uur
Finales 4e en 5e klasse zaterdag juni 2021 (exacte datum volgt) Sportpark ‘t Meijerink 14.00 uur

Toernooireglement Stedendriehoek editie 2020-2021

Contactpersoon / organisatie: Evert Koster
Telefoonnummer: 06 – 50 21 16 21
Email adres: stedendriehoektoernooi@fczutphen.nl

Communicatie: Peter Verhey

 

 

 

 

Pin It on Pinterest