SZO spelregelavond 14 maart 2019

Op donderdag 14 maart is vanuit de scheidsrechtercommissie van FC Zutphen een interactieve spelregelavond georganiseerd in samenwerking met de SZO. Tijdens deze avond werd stilgestaan bij veel actuele situaties zoals de VAR en werden de spelregels opgefrist met veel video’s. Op de spelregelavond kwamen 13 zeer geïnteresseerde clubscheidsrechters af.

Kenmerkend voor FC Zutphen is dat het grootste gedeelte jeugdscheidsrechters waren. Hartstikke mooi dus dat deze jongens aanwezig waren. Een aantal jeugdscheidsrechters zijn op dit moment ook bezig met de cursus tot vereniging scheidsrechter. Een uitgelezen mogelijkheid om op deze avond vast ‘een mening’ te kunnen vormen hoe zij bepaalde situaties op het grote veld zouden aanpakken, daarbij ondersteund door de gastsprekers.
De mannen die deze avond kleur hebben gegeven, Nick Wenneker en Kevin Weever, hebben ervoor weten te zorgen dat er veel interactie met het publiek kon plaatsvinden. Door ook eigen ervaringen te delen met de geïnteresseerde luisteraars wisten de mannen al snel het publiek voor zich te winnen.

De avond kreeg vorm door videobeelden te bekijken van stevige overtredingen die passen bij het fictieve ‘FC de Zaag’ of ‘Kelderklassevoetbal’, maar ook met beelden die gingen om het waarnemen van buitenspel. Dat bleek voor het ongetrainde oog een behoorlijk pittige opgave, want in een flits is het moment geweest. Tot slot werden een aantal VAR situaties uit de Eredivisie naar voren gehaald zoals het rode kaart moment van St Juste tijdens Ajax – Feyenoord. Door menig Ajax supporter in de zaal werd dit beeld gewaardeerd kan ik u vertellen.

De spelregelavond kon als een succes de boeken in. Wij mogen ons als vereniging gelukkig prijzen dat Nick en Kevin hun tijd kostbaar hebben besteed om hier voor ons te staan. Als dank voor hun tijd en moeite ontvingen zij uit handen van de scheidsrechtercommissie een presentje als blijk van waardering. Namens de commissie willen wij Nick, Kevin, Marco en Jan, allen afkomstig van de SZO bedanken voor hun tijd en moeite om af te reizen naar FC Zutphen. In de toekomst zullen wij graag weer opnieuw een beroep op jullie gaan doen als er weer nieuwe spelregels zijn verschenen.

‘De SZO is de scheidsrechtervereniging van Zutphen en omstreken. Je kan de SZO onder meer kennen van het FC Zutphen U13 toernooi wat jaarlijks wordt gehouden in augustus. Zij zijn hier verantwoordelijk voor het leveren van de arbitrage. Indien het je leuk lijkt meer te weten te komen over de SZO kan je een bezoekje brengen aan www.szo-zutphen.nl.’