Na maanden van hard werken op het veld met het fluiten van wedstrijden op een groot veld en daarnaast nog een flinke dosis theorie op de cursus avonden heeft FC Zutphen op 28 mei maar liefst 7 gediplomeerde scheidsrechters weten af te leveren. Een fraaie prestatie!

Tijdens de cursus stonden verschillende thema’s centraal waarbij er veel aan kennis werd gewerkt die de meeste deelnemers al goed onder de knie hadden. De niet altijd even interessante onderwerpen werden gelukkig door iedereen goed doorstaan. De theorie was van belang voor de afsluitende avond waarover straks meer.

Dit jaar is de cursus zo ingericht dat cursisten minimaal 4 grote wedstrijden moesten begeleiden om in aanmerking te komen voor hun diploma. Een forse eis, aangezien de grootste groep nog lekker op de zaterdag een balletje trapt met hun eigen team. Desalniettemin is het toch iedereen gelukt om aan deze eis te voldoen.

Van de deelnemers werd verwacht dat zij van iedere wedstrijd een reflectie verslag zouden schrijven waarin hun sterke punten en leerdoelen naar voren zouden komen. Een aantal deelnemers wist het behoorlijk spannend te maken door op de laatste avond nog alles in te leveren. We kunnen de verantwoordelijkheid dus wel over laten aan onze jonge toppers.

Nadat iedereen te horen kreeg dat het in orde was kon de spelregeltoets worden afgenomen door KNVB docent Frank Hart. Het slagingspercentage was verbluffend. De volle 100% van de deelnemers was in 1 keer geslaagd! Wij als vereniging zijn er dan ook enorm trots op dat wij weer beschikken over een nieuwe lichting topscheidsrechters die er volgend jaar zullen staan.

Nadat de toets gemaakt was nam Nick Wenneker, actief lid van de SZO (scheidsrechtervereniging Zutphen en omstreken) de tijd om de aandacht van menig cursist nog eens op te eisen om kenbaar te maken dat de SZO klaar staat om ieder scheidsrechter talent te willen helpen in het vervolg van hun carrière. Wellicht dat een van onze deelnemers later wel op een hoger podium zal acteren!

De volgende deelnemers hebben op 28 mei hun diploma in ontvangst mogen nemen die lid zijn van FC Zutphen.

Thom Nijweide

Rick Stokreef

Jesper van Zutphen

Youri Pleiter

Joris van Baaren

Fabio Schrijver

Pascal Garritsen

Naast onze eigen deelnemers mocht ook SP Brummen, Keijenburgse Boys en vv Gorssel nieuw scheidsrechtertalent verwelkomen, want ook deze deelnemers hebben glansrijk hun diploma in ontvangst genomen. Grote klasse!

Ook een groot compliment aan de begeleiding van FC Zutphen die veel tijd heeft vrijgemaakt om de jongens de afgelopen weken goed te begeleiden en naar een hoger niveau te tillen. Wij zijn enorm tevreden met dit resultaat en hopen dat alle jongens met veel plezier komend seizoen de fluit gaan hanteren.

Hierbij een fotoverslag van de uitreiking:

 

 

Tekst en foto’s: Lars Vos