En toen kwam eindelijk het verlossend berichtje…… we mogen weer voetballen! Wel met een aantal regels (niet koppen en niets met je handen aanraken), maar we mogen weer lekker tegen een bal aanschoppen. Iets wat we ruim 8 weken ineens niet meer konden.

Een berichtje in de groepsapp van JO17-3 was genoeg om afgelopen zaterdag van 17:00 tot 18:00 uur te voetballen met 12 man. Met uitzondering van 2 afmeldingen en 1 zieke waren we inclusief begeleiding helemaal compleet.

Netjes om 16:30 werd door de trainer met handschoentjes aan de training klaar gezet. Om 16:50 stond onze Corona-wachter de jongens op te wachten. Gezamenlijk liepen we om 17:00 naar het veld en begon de training. Lekker tegen een bal schoppen en netjes 1.5 meter afstand houden. Iets wat wonder boven wonder makkelijker was dan gedacht. Wel jammer dat er geen partijtje gespeeld mocht worden, maar ja… we kunnen niets alles hebben!

Na ruim een uur voetballen waren we weer klaar. Moe, warm en voldaan gingen de jongens direct huiswaarts om te douchen en was het trainingsveld weer klaar voor de volgende groep!

Mooi om te zien dat we met wat simpele afspraken en berichtjes het voetballen weer langzaam op gang kunnen brengen. Nu alleen nog even wachten op het groene licht om weer echt te mogen voetballen. Tot die tijd blijven we lekker trainen, want niets is toch leuker dan voetballen?

Een compliment voor de staf die met een duidelijk protocol er voor heeft gezorgd dat we veilig kunnen voetballen. Goed geregeld…

Op naar volgende week… dan mogen we weer!

Wim Kablan & Edward