***Nieuwsflits*** coach Carel JO12-2 met prestatie verlof ***Nieuwsflits***

9 wedstrijden, 27 punten, 53 doelpunten voor en 9 doelpunten tegen.

Met deze klinkklare cijfers heeft de spelersgroep JO12-2 doen besluiten coach Carel op prestatie verlof te sturen. En dat zegt wat over het JO12-2. Zonder coach Carel reisde het JO12-2 vol vertrouwen en zelfverzekerd af naar sportpark Oranje Singel in Doesburg. Opponent: SC Doesburg JO12-1. Een tegenstander waar je geen flauw benul van hebt hoe de wedstrijd zal verlopen. Maar dat het een taaie tegenstander is staat vast gezien de grillige uitslagen in de competitie; geheel onvoorspelbaar.

Met dit gegeven in het achterhoofd wist coach Mark toch een opstelling te formeren waar Doesburg, ondanks dat ze voetballend beter waren, telkens op vastliep. Tactiek: oorlog voeren op het middenveld, de flanken staande houden en achterin alles weg rammen; maak niet uit waarheen, weg is weg. En dan hopen op dat ene steekballetje! Met deze branie kon ons JO12-2 de eerste helft naar zich toe trekken. Dat ene steekballetje zorgde daadwerkelijk voor de 0-1.

Na de rust uiteraard weer ons vaste recept; de eerste 10 minuten vol gas en druk zetten: BAM; 0-3. Dat Doesburg JO12-1 over veerkracht beschikt lieten ze de tweede gedeelde van de twee helft zien. Zutphen kwam steeds meer onder druk te staan en Doesburg tikte via mooi kaatsen de 1-3 binnen. Maar ons JO12-2 was hier geheel niet van onder de indruk. De slotfase van de wedstrijd werd fysiek aardig hard uitgespeeld van beide kanten. Her en der moest er aan beide kanten aan de noodrem worden getrokken; de scheids werd zwaar beproeft om telkens de juiste beslissing te nemen.
Echter met een glimlach op de gezichten en voldaan moegestreden mocht ons JO12-2 uiteindelijk de overwinningsvlag hijsen!

De strijd om de titel blijft onverminderd spannend. DCS JO12-2 blijft stug achtervolgen.
Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen DZC uit Doetinchem op het afwerklijstje. Een belangrijke wedstrijd want bij winst is het kampioenschap een beklonken feit. Komt allen ons JO12-2 aanmoedigen!!!

Perry Boersbroek