Toelichting indelingen 2019-2020

Beste sportvriend,

Ook dit jaar zijn we weer druk geweest met de nieuwe indelingen voor volgend seizoen. Deze klus is vanaf maart al gestart en we hebben hem dan nu zo goed als afgerond. We kunnen ons voorstellen dat er altijd wat vragen zijn rondom deze indeling en wij hopen met dit stukje tekst een aantal vragen weg te kunnen nemen.

Indeling jeugd JO8 t/m JO13 – update 4 juli

Indeling trainers en leiders

De indeling is dit jaar samengesteld in samenwerking met: trainers, leiders, coördinatoren en de voetbaltechnisch coördinator. Op basis van onze bevindingen is deze indeling tot stand gekomen. Tijdens het maken van deze indelingen is er gekeken naar leeftijd, niveau en vriendjes/vriendinnetjes. In die volgorde is er ook gekeken naar de belangen en is er geprobeerd om zoveel mogelijk individuele wensen waar te kunnen maken.

Trainers & Leiders

Naast het maken van de indelingen, hebben we ook gekeken naar de beschikbare leiders en trainers. Ook dit is altijd een lastige klus. Op dit moment missen er voor een aantal teams de begeleiding of zijn sommige trainers nog niet bekend bij de coördinator/VTC’er. Mocht u iemand kennen of heeft u zelf interesse in het trainer/leiderschap, dan horen we het graag. FC Zutphen kan helaas niet alleen garant staan voor de begeleiding van een team en we zoeken daarom medewerking van de ouders. FC Zutphen kan en zal de nieuwe begeleiders ondersteunen met oefenstof en andere middelen om het trainen van de jeugd mogelijk te maken.

Overig

– Dit is een voorlopige indeling. Het kan zijn dat er nog aan- en of afmeldingen komen die invloed hebben op de samenstellingen van teams.
– De samenstelling van de selectieteams (team 1 & 2 van elke leeftijdscategorie) kan na de zomerstop nog veranderd worden. Zo bied FC Zutphen nog selectieruimte voor de selectietrainers bij het begin van het seizoen
– Dit bericht is alleen voor de onderbouw. Het selectieproces van de bovenbouw kent een eigen agenda. Het kan dus zijn dat het proces niet parallel loopt.
– Er bestaat de kans dat er in een leeftijdscategorie een nieuw team wordt opgezet dat nu nog niet op papier staat. Dit heeft te maken met een doorlopend aanmeldingsbeleid. De meest recente aanmeldingen komen daarvoor in aanmerking.

Mochten er toch nog vragen zijn omtrent de nieuwe indeling en de begeleiding, dan vraag ik u een mail te sturen naar: Roel.witteveen@fczutphen.nl (beschikbaar tot 30 juni 2019)

FC Zutphen wenst jullie allemaal een fijne zomerstop!