Woensdag 29 mei 2019. De dag dat FC Zutphen 5 (zondag) zijn 26e en laatste competitiewedstrijd moest spelen van het seizoen 2018-2019. Ook tevens het afscheid van Sander “Jari” Steenbreker. Ooit op 6 jarige leeftijd gaan voetballen bij ZVV Hercules op de Damlaan, later op Noordveen. Tevens de fusie meegemaakt met Wilhelmina SSS en later SV Zutphen. Na 47 jaar vond hij het tijd om de voetbalschoenen aan de denkbeeldige wilgen te gaan hangen.

In verband met het Heufs Volksfeest had De Hoven gevraagd de wedstrijd te verplaatsen van zondag 2 juni naar woensdag 29 mei 20:00 uur. Zoals vaker hadden wij er geen bezwaar tegen alwetende dat het verplaatsen van een wedstrijd naar een doordeweekse dag ook problemen op kon leveren. Michel, Johan, Mick (geblesseerd), Manolis (terug in Griekenland) en Wim, Nourreddine en Martijn B ontbraken. Gelukkig konden wij het team aanvullen met Max, Serkan, Wiljan en Richard.

Op het voetbalveld van De Hoven aangekomen, kwamen wij een bekende tegen. Egbert van Zetten, normaal fluitend bij FC Zutphen, mocht alles in goede banen leiden.

Nadat de toss was geweest en bijna iedereen paraat stond, de gebruikelijke handen in de lucht gingen dus ook van onze keeper Jonathan floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. De Hoven schoot direct van de aftrap af op goal, 1-0. Jonathan dacht dat hij zijn handschoenen nog wel even nat kon maken dus hij stond met zijn rug naar het veld bij de paal zijn handschoenen nat te maken. Zo’n begin van een wedstrijd heb ik in 32 jaar nog nooit meegemaakt.
Binnen 10 minuten was het al 2-0. Hun kleine spits leek de bal te verspelen nadat Jonathan uit kwam en de bal leek te hebben maar door het ronde ding te verliezen kreeg de spits van De Hoven de bal weer en wist vanuit een lastige hoek toch nog in een leeg doel te scoren. Na een aantal minuten kwamen we iets beter in de wedstrijd. Richard scoorde 2-1 na goed voorbereidend werk van ik dacht Max. Helaas traden wij niet kordaat genoeg op en hadden wij niet geleerd van onze fouten. Door steeds geen rugdekking te geven aan de voorstopper waardoor hun spits 1 tegen 1 kwam te staan met onze laatste man Robert kregen wij nog 2 doelpunten tegen. Het leek een monsterscore te worden maar daar werkte Serkan niet aan mee. Een bal welke de keeper niet goed kon verwerken, kwam terug het veld in. Serkan wist deze langs de keeper in het doel te werken. 4-2. Helaas prikte De Hoven vlak voor rust de 5-2 nog binnen.

RUST.

Frank en Mathijs kwamen in het veld voor Rene en Albert-Jan. De tweede helft leken we geleerd te hebben van onze fouten alhoewel De Hoven twee goede kansen kreeg op 6-2. Beide keren schoot hun spits voorlangs. Toen Richard 5-3 wist te maken, kregen we weer hoop dat het weer een wedstrijd zou worden.
Na ongeveer een uur werd Sander vervangen door Koen en kwam Rene in het veld voor Wiljan. Het spel werd even stilgelegd. Iedereen van ons team kwam even langs om Sander te bedanken voor zijn jarenlange aanwezigheid en voetbalinzet voor het team en afscheid te nemen.
Na de hervatting viel er nog een doelpunt. Van afstand schoot de rechtshalf van De Hoven rand zestien onhoudbaar op goal zodat de eindstand 6-3 werd.

Omdat ik Mark nog niet in het verslag gemeld heb, noem ik hem bij deze maar even 🙂: Mark.

Een lang seizoen die onder andere in het teken stond van bijna wekelijks mensen van andere teams moeten vragen om ons aan te vullen. Iedereen die meegedaan heeft met ons dit seizoen in ieder geval bedankt.

Een van onze leiders Fred stopt ook na dit seizoen. Na vorig jaar een zware blessure opgelopen te hebben, is hij nog steeds aan het revalideren. Zijn tijd wil hij nu stoppen in hardlopen en tennis. Fred als ik namens iedereen mag spreken ook bedankt voor al het werk voor ons team dit seizoen en natuurlijk jouw tomeloze inzet tijdens de wedstrijden.

Jonathan, onze keeper, ook bedankt voor jouw aanwezigheid (als je niet vast zat 🙂). Wie weet zien we je nog eens terug.

Last but not least. Sander Steenbreker. Naast Robert, Michel, Frank en ik nog een van de laatste oud Herculesspelers die in ons team speelt. Bedankt voor al die jaren dat ik / wij met jou mochten voetballen. In goede en in slechte tijden. 1 kampioenschap samen gehaald. Helaas niet meer. We zullen je vast nog wel eens langs het veld zien staan als je komt kijken. We zullen jouw aanwezigheid en buitenkantje rechts gaan missen.

Tot slot voor iedereen een goede vakantie en hopelijk fit terug voor volgend seizoen.

Marcel