Informatie voor trainers, coaches en leiders

Beste FC Zutphen trainer, coach en/of leider,

Aller eerst: er zijn nog geen trainer(s) voor de volgende elftallen:
– JO15-2
– JO17-2
Wil jij, of ken je iemand, die deze elftallen zou willen trainen? Laat het mij dan weten!

We gaan weer beginnen:
De meeste selectieteam zijn al begonnen met trainingen en wedstrijden. De start van de trainingen en wedstrijden voor de niet-selectieteams staan nu dan ook voor de deur. Vanaf maandag zullen de trainingen van start gaan. Vanuit Dik en de Technische Commissie nog even een kleine opfris cursus hoe we met de materialen omgaan.

Ballen:
– wees zuinig op de ballen die je mag gebruiken.
– gaat een bal over het hek: direct ophalen en niet na de training, 10 ballen mee naar buiten, is met 10 ballen weer mee naar binnen!
– neem niet onnodig veel ballen mee naar wedstrijden.
– in de komende periode zijn er een aantal team die nieuwe ballen krijgen. Deze zijn besteld en nog onderweg.
– De trainers van de teams tot en met de onder 15 dienen de ballen zelf op te pompen: dus niet de spelers.

Hoedjes en Hesjes:
– doe samen met de hoedjes, neem niet onnodig veel hoedjes mee naar buiten.
– laat geen hoedjes of hesjes in de containers of ballenrekken liggen.
– wil je de hesjes gewassen hebben door Dik? Overleg dit met hem en breng de hesjes naar hem toe (hij doet dit niet vanuit zichzelf)
– hang/leg de spullen terug waar je ze vandaan hebt gehaald: waar ze horen.

Doeltjes:
– na iedere training worden de doetjes in de hoeken van de trainingsvelden weggezet. Deze blijven dus niet staan op het veld!

Inlopen en loopoefeningen:
– gebruik hier alstublieft de (tussen)stroken voor op aan de zijkant van ieder veld. Hierdoor blijven de velden zo lang mogelijk goed van staat.

Dit is allemaal niet nieuw, vanzelfsprekend en erg gewenst. Hou elkaar hier ook scherp op. De trainer/coach is verantwoordelijk voor het naleven van bovenstaande afspraken. In samenspraak, tussen Dik en ondergetekende, kunnen er beperkingen opgelegd worden voor het gebruik van de materialen wanneer de afspraken meerdere malen geschonden worden.
Wanneer er kleine vragen zijn op het materiaal kun je hiervoor bij Dik terecht.
Zijn er structurele problemen met de materialen. Dan mag er contact opgenomen worden met Addy Garritsen (bestuurslid Facilitaire Zaken).

Bij wie moet ik zijn?
De ouders van de spelers kunnen met vragen aankloppen bij de trainer of leider van het elftal waar hun zoon of dochter in speelt. Is er nog geen trainer/leider bekent dan mag er contact opgenomen worden met de leeftijdscoördinator (zie afbeelding hieronder).

De trainer/coach/leider kan voor de eerste vragen omtrent het team terecht bij de leeftijdscoördinatoren. Voor voetbaltechnische vragen kan de trainer/coach/leider contact opnemen met ondergetekende.
Wanneer er op de speeldag een niet-selectieteam is met te weinig spelers, om welke rede dan ook, moet dit onderling (eerst kijken binnen de leeftijdscategorie, daarna pas bij een jongere categorie) opgelost kunnen worden door de trainer/coach/leiders. Misschien is het handig, wanneer dit nog niet al gebeurt is, om een groepsapp aan te maken met alle trainers/coaches/leiders en de leeftijdscoördinator van alle niet-selectieteam binnen dezelfde leeftijdscategorie. Hierdoor kan er snel geschakeld worden.
Jullie zullen allen op korte termijn uitgenodigd worden voor in informatieavond voor trainers/coaches/leiders.
Zelf zal ik, in principe, drie dagen aanwezig zijn op de club (donderdagavond en zaterdag sowieso, de maandagavond en woensdagavond gaat afgewisseld worden). Mocht je me echt dringend nodig hebben, of willen weten of ik op de club ga zijn, dan mag er gemaild of geappt worden. Bellen is op werkdagen vrij lastig in verband met mijn werk.
Tot snel!

Met sportieve groet,
Michiel van der Beek (VTC’er FC Zutphen)
In samenspraak met de Technische Commissie.
Michiel.vanderBeek@fczutphen.nl