FC Zutphen start op zaterdag 1 juni de nacompetitie thuis tegen de Biddinghuizer Algemene Sportvereniging, afgekort BAS. De ploeg uit Biddinghuizen eindigde in de 3e klasse C op een keurige 3e plaats in de competitie, wat recht gaf op deelname aan de nacompetitie.

Afgelopen zaterdag stelde men deze deelname veilig door knap met 1-2 te winnen bij Rouveen, dat 2e eindigde. De mannen uit Biddinghuizen konden zich zelfs veroorloven om enkele spelers rust te geven voor de nacompetitie. De ploeg beschikt over een goede organisatie, met name verdedigend. En dat gaf in de uitwedstrijd tegen Rouveen de doorslag.

De winnaar van het duel in Zutphen speelt op 8 juni tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Rouveen en Kloosterhaar, de periodekampioenen uit 3C en 3D. Daarna vindt op 15 juni de finale plaats op neutraal terrein.

Er is dus voor FC Zutphen nog een lange weg te gaan, te beginnen met de thuiswedstrijd, zaterdag, tegen BAS. De voorbereiding op dit duel zal plaats vinden door de interim trainers, Arthur Isselman en Ido te Loo. Het voordeel is dat zij beiden de spelersgroep goed kennen, en ongetwijfeld al een beeld hebben hoe en met wie ze de zware strijd aan zullen gaan. Het zal weer een andere wedstrijd worden dan die tegen het technisch vaardige Be Quick die knap met 3-2 werd gewonnen.

Voor wat betreft de samenstelling van het team zal het een kwestie worden om een goede mix te vinden tussen routine en jeugd. Het resultaat wordt in 1 wedstrijd bepaald, dus een herkansing is er niet meer. Dat betekent dat er met een goed doordacht strijdplan moet worden begonnen, en waarbij er meteen vol ingegaan moet worden.

De jongens en de begeleiding verdienen de volledige steun van de FC Zutphen supporters om deze zware klus te klaren.

GJN