FC Zutphen speelt zaterdag om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen het op 9e plaats staande DVOV uit Velp. Deze jonge ploeg promoveerde afgelopen seizoen vanuit de 4e klasse, en had een sterk begin. Er werden goede wedstrijden gespeeld tegen topploegen zoals OVC’85 en ESA. Maar de laatste wedstrijden zijn de resultaten iets minder. Afgelopen zaterdag kreeg men thuis een flinke oor wassing van het sterke VV Dieren, met maar liefst 7-2.

De koploper uit Zutphen doet er goed aan de vorm van de laatste 2 weken vast te houden, en geen enkele tegenstander te onderschatten. Die goede vorm toonde men afgelopen zaterdag door een 0-2 overwinning bij ESA in Arnhem. Achterin waren het niet alleen de backs Jan van der Mark, Hidde Ruessink en Koen Hulleman, die een goede wedstrijd speelden. Maar ook het centrale duo achterin bestaande uit aanvoerder David te Slaa en Hidde van Kalker, ontwikkelen zich uitstekend. Wellicht dat ook de geblesseerde Khen Bakkerweerd weer terug is, waardoor de keuzemogelijkheden alleen maar groter worden.

En dat is al niet anders op het middenveld en voorin. Ook daar zullen de geroutineerde spelers vol aan de bak moeten in de strijd om de plaatsen. De jonge spelers van FC Zutphen zoals een Lars Huber en Sem Veeger ontwikkelen zich eveneens uitstekend.

Het is echter wel van belang dat men op een goede manier met de druk om gaat. Er zal iedere week, zeker van een ploeg die bovenaan staat, een topprestatie worden gevraagd. Want de achtervolgers OVC’85 en Zelos staan op 1 punt en 3 punten. Daarom kan FC Zutphen zich puntverlies niet veroorloven. Daar komt nog bij dat in het laatste duel voor de winterstop het thuis sterke DVE Trajanus wacht.

De passie en inzet, die in het duel tegen ESA volop aanwezig was, zal het team moeten vasthouden, om zich de achtervolgers van het lijf te houden. Gelukkig is er al een periodetitel binnen gehaald, maar het is goed dat er naar meer gestreefd wordt.

Het 2e elftal staat op de 4e plaats met 7 punten achterstand op de koploper. In deze klasse waar er weinig krachtsverschillen aanwezig zijn, is het 2e nog ongeslagen, maar men boekt te veel gelijke spelen, en er worden te veel tegendoelpunten geincasseerd. Als dit laatste lek boven is, kan men het vizier richten op de koppositie.

Zaterdag om 15.00 uur kan men daarmee een begin maken in de uitwedstrijd tegen AZSV.