FC Zutphen speelt zaterdag 1 februari de 14e competitie wedstrijd thuis tegen De Treffers. De gasten uit Groesbeek staan in de middenmoot, maar vormen een geduchte tegenstander. Zij staan bekend om hun verzorgde spel, en daar weten de Zutphenaren alles van. In de 1e competitiewedstrijd in Groesbeek kopte Nathan Greven in blessuretijd de 3-3 binnen, waardoor FC Zutphen toch nog een punt mee nam. Het is dus een tegenstander waar terdege rekening mee moet worden gehouden.

De Zutphenaren hebben in deze wedstrijd duidelijk wat goed te maken na de 3-2 nederlaag in Zelhem. De doelpunten werden te gemakkelijk weg gegeven, en er werd te veel op 1 lijn verdedigd. Zelos profiteerde daar volop van. Deze fouten zal FC Zutphen zich tegen deze tegenstander niet kunnen veroorloven. Bovendien zal er met meer overtuiging gespeeld moeten worden.

Het heeft weinig zin om de nederlaag aan personen of een gedeelte van de ploeg toe te schrijven. Op het middenveld speelde men in de beslissende fase te slordig, en voorin durfde men vaak niet de verantwoordelijkheid te nemen. Het gezegde gaat altijd weer op: Je wint met zijn allen en je verliest met zijn allen. Dat geldt zowel voor de spelers als de technische staf. Laatstgenoemden maken hun keuzes en dat hebben de spelers en de supporters te respecteren.

Daar komt bij dat er een team staat van ca. 16 spelers die weinig voor elkaar onder doen, en waarin een ieder zijn specifieke talenten bezit. Het is daarom ook in een tijd dat het even niet lekker gaat van belang om de gelederen gesloten te houden en loyaal te zijn naar elkaar toe. FC Zutphen is kampioenskandidaat op basis van de kwaliteit van spelers maar vooral ook op basis van teambelang, durf en overtuiging. Als iedereen daar voor 100 % van overtuigd is, komt het goed.

Voor wat betreft de blessures is het afwachten of doelman Marijn Sangers fit is. Een belangrijke schakel, maar hij werd afgelopen zaterdag prima vervangen door Siem Isselman. De doelpunten lagen zeker niet aan hem. Daarnaast raakte verdediger Jan van der Mark zwaar geblesseerd. Hij zal er zeker niet bij zijn, en dan zal Koen Hulleman waarschijnlijk zijn vervanger zijn. Verder zal Sem Veeger weer terug zijn, dus genoeg keuze voor de trainers.

Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt het 2e elftal thuis tegen koploper Otterlo om 11.45 uur. De gasten uit Otterlo staan 7 punten voor op het 2e dat op de 3e plaats van de ranglijst staat. Garantie dus voor een boeiend duel.

GJN