FC Zutphen treedt zaterdag thuis aan tegen streekgenoot vv Dieren om 14.30 uur. De wedstrijd in Dieren eindigde in een 1-3 overwinning voor FC Zutphen. Het was een mooie wedstrijd, waarbij het de mannen uit Dieren net niet lukte om een punt te pakken. Dat kwam mede door het goede keeperswerk van Marijn Sangers. Diep in blessuretijd besliste Sem Veeger de wedstrijd met het 3e doelpunt voor FC Zutphen.

Het belooft in Zutphen opnieuw een mooie partij te worden. FC Zutphen is de medekoploper met OVC’85. Maar vv Dieren staat dit gehele seizoen al bij de eerste 5. Maar zaterdag deed men slechte zaken door met 1-1 thuis gelijk te spelen tegen DVE Trajanus. Daardoor raakte men op achterstand voor de bovenste plaatsen. Dieren is er daarom alles aan gelegen om in Zutphen een goed resultaat neer te zetten.

Maar ook FC Zutphen kan zich geen puntverlies veroorloven. Er zal de laatste 11 wedstrijden jacht gemaakt worden op de 3 bovenste ploegen, die op dit moment de titelstrijd lijken te gaan uit maken. Dat ondervond FC Zutphen afgelopen zaterdag in de gewonnen uit wedstrijd bij Redichem. Het is daarom van groot belang dat de beide trainers Arthur Isselman en Ido te Loo over een brede selectie kunnen beschikken. Dat is in deze fase van de competitie ontzettend belangrijk.

Afgelopen zaterdag waren er blessures bij Jan van der Mark, die al enige tijd geblesseerd is, en Rik Vlutters, die het veld na een enkelblessure verliet. Er zal door de trainers daarom bekeken moeten worden wie er optimaal fit is om aan deze wedstrijd te beginnen. Ook Nathan Greven kreeg met een forse overtreding te maken, maar hij kon verder spelen. Gelukkig zijn er diverse goede alternatieven achter de hand, zowel voorin als achterin. En ook spelers die op diverse posities kunnen spelen.

Het 2e elftal speelt om 11.45 uur thuis tegen Eerbeekse boys. Afgelopen zaterdag werd in de subtopper tegen DTS “35 een 1-1 gelijk spel behaald. Voor de moraal zou het goed zijn dat het jeugdige 2e elftal het zoet van de overwinning weer eens gaat smaken.

Er ligt daarom weer een mooie uitdaging voor de diverse teams van FC Zutphen, van jong tot oud. Na deze speelronde wordt er 2 weken lang geen competitie gespeeld. Een extra reden om nog een keer alles uit de kast te halen.

GJN