FC Zutphen (zat.) speelt belangrijke thuis wedstrijd tegen Oranje Nassau uit Almelo

FC Zutphen speelt zaterdag 16 maart een cruciale thuis wedstrijd tegen rode lantaarndrager Oranje Nassau uit Almelo. Beide ploegen zitten in de hoek waar de klappen vallen, want FC Zutphen staat na de 3-1 nederlaag tegen DZSV op de 13e plaats, wat na competitie tot gevolg heeft. ON verloor afgelopen zaterdag, zeer onverdiend, eveneens een 6 puntenwedstrijd thuis tegen Den Ham met 1-2. De ploeg heeft, om directe degradatie te ontlopen, de punten nog veel harder nodig dan FC Zutphen, dus het zal zaterdag op sportpark ’t Meijerink een belangrijk duel worden. In Almelo leed FC Zutphen een kansloze 4-0 nederlaag, dus de ploeg heeft duidelijk wat goed te maken.

FC Zutphen heeft na de winterstop een zwakke serie afgerond. Ook afgelopen zaterdag wist men niet tot winst te komen in de wedstrijd tegen DZSV. Er had zeker wel een punt in gezeten, en dat was ook wel verdiend geweest, maar op belangrijke momenten worden doelpunten weg gegeven. En dat geldt voor ON niet anders. Daarom bivakkeren beide ploegen onderin. Er is voor FC Zutphen echter nog volop kans om de dans te ontspringen. Er zijn nog 9 wedstrijden te gaan. Het heeft daarbij geen enkele zin om terug te kijken naar wat er allemaal mis gegaan is. Van fouten uit het verleden moet je leren, dat geldt zowel spel technisch als beleidsmatig. Maar men moet daar niet in blijven hangen. Juist als het moeilijk is moet iedere betrokkene de volle verantwoordelijkheid nemen.

FC Zutphen bezit een jonge ploeg met een goed en ervaren kader. Het elftal heeft nog wat tijd nodig om te groeien, maar die tijd is er op dit moment niet. Het gaat er in deze fase om elkaar niet allerlei verwijten te maken, maar er in de komende 9 wedstrijden vol voor te gaan. Als dit voor de winterstop in een aantal wedstrijden kon, kan dit nu ook. Daarbij zal er wel met een enorm fanatisme gestreden moeten worden. Dat zien de supporters graag, en dat geeft in ieder geval de voldoening dat er alles uit gehaald is. Dat geldt niet alleen voor de spelers, maar ook voor de gehele staf. En van de supporters mag verwacht worden, vooral in een moeilijke fase, volop achter hun club te staan.

De jongens zullen daarom het thuispubliek de komende zaterdag als 12e man hard nodig hebben om een ommekeer aan te brengen in de negatieve prestatie reeks.

GJN