FC Zutphen (zat.) op bezoek bij Hulzense boys in Nijverdal

FC Zutphen gaat zaterdag 26 januari op bezoek bij middenmoter Hulzense boys uit Nijverdal. De ploeg uit Nijverdal heeft 5 punten meer verzameld dan FC Zutphen. Desondanks eindigde de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Nijverdal in een 3-0 overwinning, die in de 2e helft tot stand kwam. Er zal FC Zutphen in deze koude periode een warm onthaal wachten in Nijverdal door een ploeg die ook nog eens goed in vorm is. Afgelopen zaterdag boekte men in de uitwedstrijd tegen WVF in Zwolle, dat de gedeelde 2e positie in neemt, een knap 1-1- gelijk spel. Na een enerverende 2e helft waarin de boys de gelijkmaker scoorden, was er een terecht gelijk spel. Een prima prestatie van de gastheren van komende zaterdag.

De wedstrijd van FC Zutphen tegen den Ham was niet minder enerverend, getuige de 3-3 eindstand, en de wijze waarop deze tot stand kwam. Het was in de 2e helft een fysieke wedstrijd. Daar kwam van diverse kanten commentaar op, en foto’s van blessures spraken boekdelen. Maar dit is wel de realiteit waar je mee te maken hebt. En ach en wee roepen biedt niet de oplossing. Het gaat er om fysiek voldoende fit en voorbereid te zijn op dit soort krachtmetingen, waarbij je pittige tackles kunt ontwijken en duels vol kunt aan gaan. Dat zal in de wedstrijd van komende zaterdag niet anders zijn. En daar komt nog eens bij dat de resultaten in uit wedstrijden de laatste tijd niet goed zijn.

Maar pessimisme is een slechte raadgever. Er zit genoeg kwaliteit in het team om een goede prestatie neer te zetten. Maar dan moet wel zo veel mogelijk alles kloppen. En dat betekent naast strijd ook een stuk gogme, minder met je zelf bezig zijn, en meer met het teambelang. Op de trainingen en na de wedstrijd is het van belang om hier aan te werken. Dat betekent dat je fouten van elkaar die in het veld gemaakt worden makkelijker kunt accepteren en corrigeren. En eveneens goed met elkaar kunt omgaan. Dat is in deze individueel gerichte maatschappij nog wel eens een probleem.

Blessures zijn er bij David te Slaa, Hidde Ruessink, Joran van der Kamp en Hugo Groters. Vandaar dat er een beroep wordt gedaan op Hidde van Kalker van de JO-19. De wisselwerking met het 2e en de jeugd verloopt prima. En dat is zeker ook een compliment voor de technische staf. Verder zullen de jongens die zaterdag de kans krijgen en in de basis 11 mogen starten die kans met beide handen moeten aan grijpen. Het is een prachtige mogelijkheid om te laten zien, waar je staat.

Het 2e elftal speelt om 1200 uur tegen Hulzense boys. Na de afgelasting van afgelopen zaterdag zullen ze tegen de deze ploeg, die eveneens in de middenmoot staat, moeten proberen om minimaal een punt mee te pakken naar Zutphen.

Beide teams worden alle succes gewenst !

GJN