FC Zutphen treedt zaterdag 5 oktober aan tegen Uni VV, de Universiteit Voetbal Vereniging uit Nijmegen. Oorspronkelijk bestond dit team louter uit studenten, maar jaren geleden is het een burgerclub geworden. De Nijmegenaren spelen al een lange periode in de 3e klasse, en vorig jaar behaalde men een positie in de middenmoot. Uni VV neemt de 10e positie in met 1 punt uit 2 wedstrijden. Het team is een onberekenbare tegenstander, die in het verleden nog wel eens voor verrassingen kon zorgen.

FC Zutphen boekte afgelopen zaterdag de eerste overwinning in deze competitie. En dat was meteen een geweldige binnenkomer, 9-0 tegen Eerbeekse Boys. Het talrijke publiek zag het jonge team een uitstekende wedstrijd op de mat leggen, en het spelconcept, zoals de beide trainers dat hadden uitgedacht, kwam er heel goed uit. Positief was ook dat het team niet afhankelijk is van 1 scorende speler, maar dat de productie over 6 spelers verspreid was. Dat maakt een elftal een stuk minder kwetsbaar.

Bij het team van FC Zutphen houden ze er ongetwijfeld rekening mee dat 1 zwaluw nog geen zomer maakt. De competitie is nog lang. En er moet rekening mee worden gehouden dat er van deze klasse een aantal kwalitatief goed spelende teams deel uit maken. De tegenstanders zullen met veel mensen achter de bal spelen, de Zutphenaren uit het spel halen, en via een snelle omschakeling op de counter spelen. FC Zutphen kan zich daarom zeker geen gemakzucht veroorloven, maar zal 90 minuten lang de concentratie moeten vast houden.

Er zijn bij de Zutphenaren nauwelijks nog blessures. Hidde Ruessink is weer terug, en dat geldt ook voor Jelle Macare. En binnenkort zal dat ook gaan gelden voor Niek Bakkerweerd. Hij is zowel voorin als achterin inzetbaar. De Zutphenaren beschikken daardoor over een brede selectie. Afgelopen zaterdag werd de verdediging nauwelijks op de proef gesteld. Maar dit kan per wedstrijd sterk verschillen. Het zal op basis van de training blijken met welke 11 spelers zal worden begonnen.

Afgelopen zaterdag werd er een uitstekende teamprestatie op de mat gelegd met de goed spelende Nathan Greven als man of the match. Maar dat hadden net zo goed een aantal andere spelers kunnen zijn. Als de jongens van FC Zutphen als een hecht team blijven spelen, kan er iets moois groeien. Loyaliteit naar elkaar toe, in goede en slechte tijden, vormt de basis van het succes.

GJN