FC Zutphen heeft het afgelopen zaterdag net niet kunnen redden tegen kampioenskandidaat DOS Kampen. De Kampenaren spelen de laatste speeldag in Enschede tegen Sparta dat net zo veel punten heeft, maar een slechter doelsaldo. DOS heeft dus aan een gelijk spel genoeg. Na een 1-0 achterstand in de rust had FC Zutphen de mogelijkheden om na de rust de gelijkmaker te scoren. Maar dat zat net niet mee. Na de 2-1 aansluitingstreffer in de 89e minuut waren er zelfs nog mogelijkheden op de gelijkmaker, maar ook dat mocht niet baten.

Bij FC Zutphen miste men bij aanvang David te Slaa, Nathan Greven, doelman Owen Rietman en Jelle Macare. Vandaar dat Gabi Maduro, Jesper Mentink en doelman Marijn Sangers in de basis begonnen.

Het was n de 1e helft een wedstrijd die zich hoofdzakelijk op het middenveld af speelde, met de betere kansen voor DOS Kampen. De gastheren speelden echter te onnauwkeurig en onrustig om echt afstand te kunnen nemen.

Een schot van Wim Snippe belandde over het doel, en even later greep Marijn Sangers prima in na een schot van Frank Jansen. In de 22e minuut viel de 1-0 door Raymon Beuling die aan het eind stond van een perfect uitgevoerde aanval van DOS.

Daarna moest Sangers nog een keer ingrijpen door middel van een geweldige redding op een schot van Twan Knul. De doelman speelde een uitstekende wedstrijd.

Maar vlak voor rust had Lars Huber de gelijkmaker op de schoen, maar zijn inzet belandde net naast het doel.

In de rust kwam Jelle Macare in het veld voor de geblesseerd geraakte Gabi Maduro.

Beide teams begonnen voorzichtig, waarbij de Kampenaren zich verre van gerust voelden. Met name nadat trainer Taco Lourens in de 57e minuut een prima tactische wissel toepaste, door Hidde van Kalker als back in te brengen en Niek Bakkerweerd in de spits te posteren op de plek van Jesper Mentink.

Dat stichtte direct gevaar.

Een prima actie van Jesse de Vries bracht de bal voor het doel. Doelman Kevin Dijkstra was al geklopt, maar de inzet van Niek Bakkerweerd werd van de lijn gehaald en de daarop volgende inzet belandde net naast het doel.

DOS wankelde want even later stond Niek Bakkerweerd opnieuw in goede positie maar wederom belandde de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

De routine en kwaliteit van DOS kwam echter boven drijven. In de 71e minuut viel de 2-0 door Twan Knul na een uitstekende combinatie.

DOS trachtte door te drukken, maar Marijn Sangers voorkwam met een prima redding een grotere achterstand door de inzet van Frank Jansen te keren.

In het laatste kwartier was het echter weer FC Zutphen dat de bovenliggende partij was. Met de wissel van Jort Bleumink voor Jan van der Mark werden er nog meer aanvullende impulsen ingebracht.

DOS had even later nog pech dat een schot van Timo Petersen op de buitenkant van de paal belandde.

Maar een prima aanval van FC Zutphen bracht de bal bij Rik Vlutters die net naast schoot.

Maar even later was het raak na een prachtige aanval van FC Zutphen waarbij Jelle Macare een goede steekpass gaf op Lars Huber die doelman Dijkstra kansloos liet, 2-1 in de 89e minuut.

FC Zutphen had na een goede corner van Rik Vlutters met een scrimage voor het doel de gelijkmaker in handen, maar in de tegenaanval was het de snelle Frank Jansen die Timo Petersen in de 92e minuut in staat stelde de 3-1 op het scorebord te brengen.

Daarna floot de goed leidende scheidsrechter Steinhauser voor het einde van de wedstrijd.

FC Zutphen kan zich zo goed als zeker op maken voor de nacompetitie die op 1,8 en 15 juni wordt gespeeld.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Niek Bakkerweerd, Hidde Ruessink, Jort Bleumink (76. Jan van der Mark), Khen Bakkerweerd, Gabi Maduro ( 46. Jelle Macare), Rik Vlutters, Luuk Meijer, Lars Huber, Jesper Mentink ( 57. Hidde van Kalker), Jesse de Vries.

GJN