FC Zutphen en VV Doetinchem speelden afgelopen donderdagavond op sportpark de Bezelhorst in Doetinchem een zeer nuttige oefenwedstrijd.

De Zutphenaren wonnen het open duel met 3-6. Er werd van de kant van Zutphen goed en verzorgd gespeeld. Door doelpunten van Sem Veeger en Jesse de Vries werd het 0-2, waarna de gastheren tegen scoorden. Via middenvelder Rik Vlutters werd het 1-3. Maar door een portie fysieke strijdlust kwam Doetinchem op 3-3, waarbij 2 doelpunten vielen uit standaard situaties. Na de rust besliste FC Zutphen via een aantal mooie combinaties het duel met 2 doelpunten van Nathan Greven en een doelpunt van Sem Veeger.

Trainer Ido te Loo gaf aan dat er diverse jongens een goede indruk achter hadden gelaten.

Lucas Hengstenberg speelde goed als rechts back en Nando Bleumink vormde samen met Hidde Ruessink het centrale verdedigingsduo. Alland Kader toonde aan dat hij dit niveau goed aan kan.

En zeer te spreken was de trainer over de jonge zeer beweeglijke spits van de JO-19, Timon Kuiper. Hij liet een goede indruk achter.

Negatief voor FC Zutphen is dat uitblinker en routinier Jelle Macare voor 2 tot 3 maanden is uitgeschakeld. Hij raakte afgelopen zaterdag in het duel met Dieren geblesseerd. Het blijkt dat er sprake is van een scheurtje in de achterste kruisband.

Ook Rik Vlutters moest donderdagavond voortijdig het veld verlaten, vanwege problemen met de enkel die hij enkele weken geleden op liep. Ook deze speler behoort tot de sterkhouders van FC Zutphen.

De beide trainers Arthur Isselman en Ido te Loo hebben na deze wedstrijd de groep een week vrij af gegeven. Op dinsdag 3 maart wordt weer gestart met de training als voorbereiding op de uit wedstrijd tegen Uni VV op zaterdag 7 maart.

GJN

 

 

Foto’s: Hans ten Brinke