FC Zutphen begint zaterdag 11 mei thuis tegen WVF aan de zeer belangrijke laatste 3 wedstrijden van de competitie. In deze spannende 2e klasse H is slechts 1 beslissing gevallen, namelijk dat Oranje Nassau is gedegradeerd. Voor het spelen van nacompetitie, de plaatsen 12 en 13, komen nog 5 ploegen in aanmerking, waaronder FC Zutphen. De Zutphenaren spelen nog twee keer thuis tegen WVF en Be Quick “28 en een uitwedstrijd tegen DOS Kampen. WVF doet nog mee om de 4e plaats dat recht geeft op nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. Het is dus een wedstrijd, die zaterdagmiddag op sportpark ’t Meijerink om 14.30 uur aanvangt, waar nog veel op het spel staat.

Zeer waarschijnlijk zullen 6 punten in de laatste 3 wedstrijden voldoende zijn om nacompetitie te ontlopen omdat de concurrenten ook nog tegen elkaar spelen. Maar helemaal zeker is dat nooit, en het beste is om van wedstrijd tot wedstrijd te kijken. WVF is in ieder geval een zeer pittige tegenstander. De wedstrijd in Zwolle ging met 3-0 verloren voor FC Zutphen, door 2 vroege doelpunten. WVF bezit de capaciteiten om een wedstrijd dan professioneel uit te spelen. Het vriendenteam van FC Zutphen zal dan ook de laatste wedstrijden vol aan de bak moeten om de zware nacompetitie te ontlopen.

Tegelijk vormt dat ook weer een mooie uitdaging, die je als jonge speler vormt. Alles bij FC Zutphen kan en moet nu gericht worden op het 1e elftal. Het team van JO-19-1 heeft een knap resultaat geboekt in de Hoofdklasse en neemt een prima middenmootpositie in. Degradatie is niet meer mogelijk, en promotie ook niet. Er kan daardoor een brede selectie gevormd worden. Ook Niek Bakkerweerd zal, na zijn langdurige blessure, weer kunnen aansluiten.

FC Zutphen heeft afgelopen donderdag een goede wedstrijd gespeeld tegen WSV in Apeldoorn die met 2-0 werd gewonnen. In vriendschappelijke wedstrijden, waar niets op het spel staat, wordt meestal goed gespeeld. Maar het gaat er om dit nu ook te laten zien, wanneer het er echt om gaat. Om tot een goed resultaat te komen zal het niveau, kort geleden, van de eerste helft tegen Hulzense boys gehaald moeten worden. Als dat lukt, gaat dat zonder meer voor goede resultaten zorgen.

We verwachten zaterdag een spannende wedstrijd, waarbij het 2e elftal voorafgaand aan deze wedstrijd om 11.45 uur thuis speelt tegen het 2e elftal van WVF.

GJN