Op zaterdag 25 mei vindt de laatste competitieronde in de 2e klasse H plaats. FC Zutphen treedt op sportpark “t Meijerink aan tegen Be Quick dat getraind wordt door Edwin van Nijen, voormalig hoofdtrainer van FC Zutphen. Be Quick heeft evenals FC Zutphen een jonge ploeg, nagenoeg geheel vanuit de eigen jeugd. Het team is echter iets geroutineerder en ook iets verder dan de Zutphenaren, getuige ook de middenmoot positie op de ranglijst.

FC Zutphen is zo goed als zeker aangewezen op de nacompetitie die op 1 juni begint. De Zutphenaren hebben 3 punten achterstand op Den Ham, maar de Twentenaren hebben een veel beter doelsaldo en moeten bovendien de laatste wedstrijd thuis tegen de Esch, dat de nacompetitie niet meer kan ontlopen.

Deze wedstrijd vormt dus een goede gelegenheid voor FC Zutphen om zich op deze nacompetitie voor te bereiden, waarvan de eerste wedstrijd thuis gespeeld wordt op 1 juni a.s. Als FC Zutphen 12e wordt speelt men tegen de op een na hoogste periodekampioen van de 3e Klasse C, en wordt men 13e dan geldt hetzelfde voor de 3e klasse D. Dat zijn op dit moment BAS uit Biddinghuizen en Quick “20 uit Oldenzaal.

Aan de ene kant speel je als vereniging liever niet de nacompetitie, maar aan de andere kant vormt het ook een mooie uitdaging. Bij verlies op 1 juni is het afgelopen, bij winst kom je in de 2e ronde, en op 15 juni staat bij positief resultaat de finale gepland op neutraal terrein. Daar zal ongetwijfeld veel publiek bij aanwezig zijn, en bij winst een feest na afloop.

FC Zutphen bezit met Jelle Macare, Luuk Meijer, Niek en Khen Bakkerweerd, Marijn Sangers en Jort Bleumink over uitstekende geroutineerde spelers. En dat in combinatie met jonge talenten als Jesse de Vries, Hidde Ruessink, Rik Vlutters, Lars Huber, Nathan Greven, David te Slaa, Jesper Mentink, Jan van der Mark en Owen Rietman.

Uit deze selectie zal ongetwijfeld een goed team gevormd kunnen gaan worden dat klaar is voor de nacompetitie.

Daar kan in de wedstrijd tegen Be Quick een begin mee gemaakt worden.

Het zal de komende weken er vooral op aan komen om met elkaar een team te vormen dat er met volle overtuiging en inzet voor gaat. De jongens hebben met name in het laatste half uur tegen DOS Kampen aangetoond, dat dit kan.

Dat vormt een goede basis om op die weg door te gaan.

GJN