FC Zutphen JO9-1 4e op het internationale toernooi in Ottenstein Duitsland

In het weekend van 18 tot 20 mei zijn de kinderen van FC Zutphen JO9-1 vertrokken richting Ottenstein in Duitsland. Samen met de trainers en een aantal betrokken vaders zijn ze dit nieuwe avontuur aangegaan. Dit weekend werd namelijk het mini WK nagespeeld. Teams uit Duitsland, Nederland en Belgie waren van de partij.

Eenmaal daar aangekomen hebben ze hun slaap plekje in orde gemaakt en moesten we ons melden bij het voetbalcomplex in Ottenstein omdat daar alles teams werden voorgesteld. FC Zutphen JO9-1 mocht uitkomen als Brazilië dit weekend.  Er waren 16 teams die moesten strijden voor een nummer 1 positie.
Na een heerlijk bord pasta met saus, veel lol en wat voetballen kropen ze hun bedje in.

Zaterdagochtend was het zover, het was tijd voor de eerste poule wedstrijden.

FC Zutphen JO9-1 moest eerst tegen IJsland. Je merkte tijdens de eerste wedstrijd dat onze kinderen het erg spannend vonden en voetballend er nog erg in moesten komen. De eerste wedstrijd hebben ze helaas verloren met 2-0. Het was even wennen tegen die sterke Duitsers met een ijzersterke verdediging..  Maar na een goede peptalk van de trainers zag je dat de kinderen zich herpakte en zelfvertrouwen kregen. De tweede wedstrijd tegen Zweden ging daardoor ook veel beter. Ze begonnen gelijk scherp en al snel vielen er doelpunten. Deze tegenstander gaf zich snel gewonnen waardoor wij veel pingelacties maakten en iedereen probeerde te scoren. Er waren mooie acties te zien. Het resultaat mocht er zijn, namelijk 4-1 winst voor ons. De kinderen zaten weer helemaal in het spel. De derde poulewedstrijd tegen Zwitserland was echt prachtig om te zien. Wat speelde onze kinderen prachtig voetbal en wat ontstonden er mooie acties in het veld. Er werd goed druk gezet op de tegenstander, samenspel en mooie acties! Ze hadden het gevoel weer terug en gingen ervoor als team. Eindstand 10-2 voor ons. We waren door naar de kwartfinale!

In de kwartfinale kwamen we oog in oog tegen Duitsland. Aan de gespannen kopjes te zien wisten ze dat ze alles moesten geven deze wedstrijd. Met al 3 wedstrijden achter de rug en erg weinig slaap (6 uurtjes) ging het gelijk op en eindresultaat 1-1. Hierdoor kwamen we terecht in een penaltyserie. Eerst 3 penalties om en om en als dit gelijk werd ging het verder in een penalty shootout.
Na wat prachtige reddingen van Tristan en mooi erin geschoten penalty’s hebben we na 16 geschoten penalties deze wedstrijd gewonnen met

5-4. Wat was er veel vreugde bij de kinderen maar ook de ouders te zien. Ze hadden gestreden en gingen door naar de halve finale!!!!!!

Zondagochtend begon de halve finale tegen Frankfrijk. De kinderen waren erg zenuwachtig en moesten in het spel komen. In deze wedstrijd was de spanning zichtbaar te merken bij de kinderen in beide teams. Beide teams kwamen wat moeizamer in het spel, ondanks dat ging het weer gelijk op maar wij hadden wel de overhand. Met een eindresultaat van 1-1 moesten er weer penalty’s geschoten worden.
Helaas hadden wij dit keer wat minder geluk en verloren we deze met 3-2. De kinderen waren zichtbaar aangeslagen. Ze wouden zo graag naar de finale. Maar ze lieten zich niet gek maken en motiveerde elkaar om er voor te gaan in de troostfinale.

We troffen Argentinië in de troostfinale. Woww wat was dat weer een geweldige wedstrijd. De kinderen waren moe, maar gingen er volop voor. Helaas ging er na een hoop prachtige kansen er geen bal in voor ons. Veel mooie acties hebben we gezien en mooie schoten op het doel. Maar de bal raakte veelal de lat en paal. De tegenstanders hadden wat meer geluk en de eindstand werd 3-0.
Ondanks deze nederlaag hebben ze een prachtige vierde plek veroverd op hun eerste internationale toernooi. De kinderen mogen trots op zich zelf zijn. Van de 16 teams die meededen zijn zij door hun prachtige voetbal en geweldige inzet nummer 4 geworden.

We zijn super trots op ze!!
Sven, Silvio, Tristan, Bauke, Ryan, Gillian, Tijn en Rohan bedankt voor dit top weekend!

Francesca Terlouw