FC Zutphen JO19-1 verslaat koploper Stevo JO19-1 op overtuigende wijze

Op het programma stond de topper tegen koploper Stevo in Geesteren. Met 5 punten achterstand  en een derde plek op de ranglijst moest het vandaag tegen de koploper gebeuren door de boys uit Zutphen.

Het begeleidingsteam had gezien het belang van de wedstrijd,  afhaken of volledig meedoen om het kampioenschap, gekozen voor een speciale voorbereiding.

In de ochtend verzamelde het team zich bij COMBIGRO FOODSERVICE op de Zonnehorst 4  in Zutphen waar een uitgebreide wedstrijdvoorbereiding werd gehouden.

Aansluitend kreeg J019-1 een voortreffelijke lunch met traditionele recepten aangeboden ter voorbereiding op het treffen in Geesteren.

Nadat de scheidsrechter het hoofdveld terecht afkeurde en we moesten uitwijken naar KG pakte de boys uit Zutphen direct het initiatief.

Stevo werd het eerste half uur volledig weggespeeld door een voortreffelijk spelend FC Zutphen. De een na de andere prachtige aanval  werd opgezet en resulteerde in de 12e minuut al in de verdiende 0-1 .

De ploeg uit Geesteren was het spoor volledig bijster en hapte naar adem maar de 0-2 volgde al snel waarbij in deze fase de 0-3 en 0-4 ook al had kunnen vallen.

Stevo kon nog even de schade beperkt houden en kreeg zowaar ook nog wat mogelijkheden voor de aansluitingstreffer.

De 1-2 viel direct na rust vanuit een standaardsituatie maar bijna vanaf de aftrap maakte FC Zutphen snel een eind aan de hoop van Stevo 1-3.

FC Zutphen voerde het tempo op en met uitstekend positiespel werd Stevo verder op de slachtbank gelegd met de 1-4 en uiteindelijke einduitslag  1-5 !

Een meer dan verdiende overwinning die zelfs dubbele cijfers had kunnen opleveren en een schitterend  voetbal optreden van de ploeg olv trainer Boy Elskamp.

De ploeg werd na afloop dan ook luid toegejuicht door de vele supporters waarvan de oudste zelfs met griep onder de leden toch langs de kant stond bij dit belangrijke treffen.

Door deze overwinning is de strijd om het kampioenschap weer volledig open waarbij FC Zutphen op twee punten komt van Stevo.  Door de nederlaag moet de ploeg uit Geesteren nu SDC’12 naast zich dulden.

In de tweede periode staat FC Zutphen inmiddels bovenaan.

De volgende competitiewedstrijd is zaterdag 3 maart om 11.45 uur  thuis op het ’t Meijerink tegen RSC JO19-1.