Wekelijks struinen de nodige verenigingsscheidsrechters de velden af om iedere wedstrijd tot een goed einde te leiden. Iedereen is er maar wat blij mee dat er nog scheidsrechters zijn, maar de realiteit is wel dat tegenwoordig niet iedere wedstrijd meer kan worden ingevuld met een scheidsrechter.

Daar moet verandering in gaan komen en daarom zijn wij per direct op zoek naar mensen die het leuk vinden om de fluit te gaan hanteren op het voetbalveld. Het maakt ons niet uit dat je geen ervaring hebt, want daar zal uitgebreid begeleiding voor worden geregeld.

Rond het voorjaar hopen wij met meerdere verenigingen uit de omgeving een nieuwe cursus te kunnen gaan lanceren zodat onze nieuwe toppers uitstekende begeleiding zullen ontvangen van hun begeleiders, en daarnaast wordt hen de spelregels en de kneepjes van het vak bijgebracht door een KNVB docent.

Er zal daarnaast gekeken worden hoe wij als vereniging jou als scheidsrechter het best kunnen uitdagen om jezelf ook continu te blijven ontwikkelen. Binnen de vereniging zal er ook kleding beschikbaar worden gesteld, zodat jij met een goed uitgeruste outfit het veld op kan stappen!

Ben jij enthousiast geworden en lijkt het jou leuk om scheidsrechter te worden? Super! Je kan je aanmelden bij je trainer/leider, of rechtstreeks contact zoeken via wedstrijdsecretariaat@fczutphen.nl. Daarnaast is het ook mogelijk om op zaterdagochtend in het wedstrijdsecretariaat jouw interesse kenbaar te maken aan de coördinator.

Belangrijk om te weten is dat je minimaal 14 jaar of ouder bent voor de cursus tot verenigingsscheidsrechter. Ben je jonger? Geen enkel probleem! Daarvoor kan je de cursus tot pupillenscheidsrechter volgen.

We zien je hopelijk snel op de velden met de fluit in de hand!

De Scheidsrechtercommissie