Zaterdag 19 september start de landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie. Ook wij doen mee en we willen natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Dit jaar zetten we ons in voor Coronasteun FC Zutphen. Een lot kost €3,-, waarvan 80% (dus €2,40 per lot) direct naar onze clubkas gaat.

Verantwoord loten verkopen 

Jeugdleden zullen via het verkoopboekje op een verantwoorde manier loten gaan verkopen. Zo staat op de voorzijde van het boekje een online verkooplink en QR-code, die verkopers kunnen delen of kopers op afstand kunnen scannen met hun telefoon. Hoe dit in z’n werk gaat, zie je in dit instructiefilmpje.  

Extra inkomsten hard nodig 

We gaan er met z’n allen vol voor en hopen ons doel te behalen met behulp van de steun van familie, vrienden en inwoners uit de omgeving! Juist nu kunnen we die extra steun goed gebruiken. 

Sport Speldag 

Als dank voor jullie inzet zal er in het voorjaar van 2021 een sport & speldag voor alle verkopers georganiseerd worden. De invulling hiervan zal in overleg met de activiteitencommissie afgestemd worden. 

Marcel Berends,
marcel.berends@fczutphen.nl

Voorbeeldbrief lotenverkopers 2020 (Download docx bestand)

Zie hieronder het voorbeeld:

Beste lotenverkoper,

Zaterdag 19 september 2020 gaat de Grote Clubactie van start! FC Zutphen doet ook mee en natuurlijk willen we zoveel mogelijk loten verkopen. Ons doel dit jaar is Corona Steun FC Zutphen. Een lot kost € 3,-, waarvan 80% (€ ofwel 2,40 per lot) naar onze clubkas gaat! Bovendien maken kopers kans op fantastische prijzen met als hoofdprijs een bedrag van € 100.000,- en kun jij als verkoper ook te gekke prijzen winnen.

Wat is de bedoeling?
Het verkopen van loten is heel eenvoudig. Wij werken met:

Verkoopboekjes: Met het verkoopboekje verkoop je loten aan familie, vrienden en buren. De koper kan via het verkoopboekje online loten kopen met zijn telefoon (via de QR-code of verkooplink) of hij vult zijn gegevens handmatig in op de pagina ‘Eenmalige machtiging’. In beide gevallen wordt het bedrag eenmalig van de rekening afgeschreven en ontvangt de koper het lotnummer op het bankafschrift en per e-mail. Als iemand een lot heeft gekocht, geef je die persoon een bedankbriefje (zit rechts naast het invulvak ‘Eenmalige machtiging’) met deurzegel. Bekijk de instructie van online loten verkopen via het verkoopboekje op de achterkant.
Papieren loten: Papieren loten worden verkocht op ons sportpark Het Meijerink.
Superlot: Met een Superlot verkoop je 50 loten in één keer, de koper betaalt dus € 150,-. Een Superlot kan online of handmatig worden verkocht. Bij de online manier vult de koper zijn gegevens online in en betaalt de koper per eenmalige machtiging (de Grote Clubactie incasseert dan € 150,- en de koper ontvangt de 50 lotnummers op zijn rekening), de clubcoördinator hoeft nu niets te registreren. Bij de handmatige manier vult de koper het aankoopformulier in en deze registreert de clubcoördinator op clubactie.nl. Handmatig kan de koper per eenmalige machtiging betalen of contant (de Grote Clubactie stuurt dan 50 papieren loten naar het adres van de koper). Met ieder verkocht Superlot maakt onze vereniging kans op het Grote Clubfeest t.w.v. € 5.000,-!

Wanneer, waar en hoe?
De Grote Clubactie 2020 start op zaterdag 19 september. Vanaf die datum mag je beginnen met loten verkopen. Je mag de loten verkopen aan wie je wilt, te beginnen bij je familie, vrienden en buren. Let erop dat je verantwoord loten verkoopt tijdens de coronacrisis en dat de lotenkopers 18 jaar of ouder zijn! Verantwoord loten verkopen langs de deur doe je zo:
⦁ Houd altijd 1,5 meter afstand aan de deur.
⦁ Gebruik je het verkoopboekje? Vraag kopers dan zoveel mogelijk online loten te kopen. Lukt dit niet? Vraag dan of de koper zijn eigen pen wil gebruiken.
⦁ Verkoop je papieren loten? Gebruik een bakje/spaarpot waar de koper contant geld in kan doen.

Verkoopboekje inleveren
Is je boekje vol of ben je klaar met verkopen? Lever hem dan in op de zaterdagochtenden die de komende weken op de clubsite komen te staan. De PSC zorgt ervoor dat het verder in orde komt! Wil je meer verkopen? Marcel Berends kan jou een nieuw boekje geven.

Win gave prijzen
Help het doel van jouw vereniging te behalen door zoveel mogelijk loten te verkopen en win tegelijkertijd te gekke prijzen. Wat kun je winnen?
⦁ Bij 20 of meer verkochte loten ontvang je van de PSC leden de 20-loten-voucher, waar leuke acties op staan.
⦁ Doe mee aan de Kids-verkoopwedstrijd en maak kans op gave prijzen, zoals een Nintendo Switch als hoofdprijs!
Ga voor meer informatie over de winacties naar clubactie.nl.
Ook dit jaar ontvang je een bon voor een extra prijs wanneer je 30 loten of meer verkoopt. Hiermee kun je een mooie prijs uitzoeken bij Houx of bij de PSC.

Tip!
Vertel lotenkopers wat jullie clubdoel is. Mensen willen graag weten waar hun geld aan wordt besteed. Ons doel van de Grote Clubactie 2020 is Corona ondersteuning FC Zutphen. In het voorjaar wordt er voor alle verkopende jeugdleden een sport/speldag georganiseerd op het sportcomplex

Wij wensen je heel veel succes met het verkopen van loten! We gaan ervoor met z’n allen en hopen op een geweldig resultaat. Jouw inzet is goud waard!

Met vriendelijke groet,
Marcel Berends