FC Zutphen gaat zaterdag 12 oktober, als medekoploper, de eerste vuurproef tegemoet in Oosterbeek bij de Oosterbeekse Voetbal Combinatie ’85. De wedstrijd vindt plaats op sportpark de Bilderberg en begint om 15.00 uur.

OVC was tot afgelopen zaterdag de koploper, maar verloor in de uitwedstrijd tegen De Treffers met 3-1. De gastheren uit Oosterbeek behoren de laatste jaren tot de ploegen die bovenin meedraaien in de 3e klasse. Maar tot promotie wist men nog niet te komen. Ook dit seizoen behoort OVC tot de favorieten voor, in ieder geval, een periodetitel. FC Zutphen is daarom gewaarschuwd voor deze tegenstander, die in het verleden menige koploper een nederlaag toebracht.

De Zutphenaren boekten goede resultaten in de laatste thuiswedstrijden, waardoor het nodige zelfvertrouwen kon worden op gedaan.

Daarnaast beschikt het team van Arthur Isselman en Ido te Loo over een brede selectie.

Doelman Marijn Sangers vormt een betrouwbare sluitpost. En vanuit de jeugd zitten er een aantal goede sluitposten aan te komen. Dat hebben we eind vorig seizoen gezien, waarin de pas 16 jarige Teun Isselman debuteerde in belangrijke duels.

Achterin zijn er voor de beide trainers veel keuzemogelijkheden. De ervaring van Joost van Vliet, Jocko Koster, Khen Bakkerweerd, Hidde Ruessink en de jonge talenten zoals Hidde van Kalker, Koen Hulleman en Jan van der Mark.

Op het middenveld is er de keuze tussen David te Slaa, Rik Vlutters, Lars Huber, Luuk Meijer en Jelle Macare. Daarbij is het zo dat aanvoerder David te Slaa ook achterin prima uit de voeten kan.

En voorin acteren Sem Veeger, Nathan Greven, en Jesse de Vries. En op korte termijn zal ook Niek Bakkerweerd weer terug zijn. Hij kan zowel voorin als ook op andere posities prima uit de voeten. Met Jelle Macare, die als ervaren speler eveneens op meerdere posities inzetbaar is, heeft de technische staf veel mogelijkheden om die spelers op te stellen, die goed in vorm zijn. Ook schorsingen en blessures kunnen daardoor prima worden opgevangen. Daar komt verder nog eens bij dat er vanuit de jeugd en het 2e elftal diverse spelers zijn die op dit niveau zeker mee kunnen.

Met deze groep zal FC Zutphen de komende weken de strijd moeten aangaan tegen ploegen, die puur resultaat gericht zijn, en het jonge elftal uit hun spel wil halen. Het zal er op aan komen om met elkaar een hecht team te vormen, en van wedstrijd naar wedstrijd te leven.

Daar tussen door kunnen, via vriendschappelijke wedstrijden in de week, andere spelers worden ingepast die ook aan het niveau en het team kunnen wennen.

Zo kan er voor de toekomst iets moois groeien op sportpark ’t Meijerink.

Het 2e elftal speelt om 11.45 uur thuis tegen Advendo. Na 2 gelijke spelen in de eerste 2 wedstrijden wordt het nu tijd voor een overwinning van het team van Toon Hillebrand. Als dat lukt kan ook dit elftal een rol van betekenis gaan spelen voor de bovenste plaatsen.

Na zaterdag zal het duidelijker zijn hoe beide teams er voor staan.

GJN