Op 14 september start de landelijke verkoop van de Grote Clubactie 2019. Ruim 260.000 lotenverkopers gaan in het hele land op pad om hun club een financiële stimulans te geven. Dit doen ze niet zomaar. De leden van FC Zutphen zetten zich dit jaar in voor Teamfoto’s.

Steun van de omgeving
Marcel Berends, clubcoördinator van FC Zutphen: “Onze leden gaan zich dit jaar inzetten om extra geld op te halen voor Teamfoto’s.” In de gang van de kantine, die leidt naar het wedstrijdsecretariaat, hangen Teamfoto’s van ongeveer 10 jaar geleden. Het wordt weer eens tijd dat deze geüpdatet worden naar de huidige leden. Clubfotograaf Hans ten Brinke zal van ieder team een mooie Teamfoto maken en deze zal in een prachtige fotolijst in de gang komen te hangen. Wij hopen dat onze omgeving ons hierin steunt en we zo ons doel behalen!” Vrienden, familie en inwoners in de omgeving van Zutphen/Warnsveld dragen bij aan het clubdoel door een lot te kopen. Dit jaar is dat door de Grote Clubactie nog makkelijker gemaakt met een handige online tool. Lotenkopers maken kans op een van de mooie prijzen, zoals de hoofdprijs van € 100.000,-.

80% van de opbrengst gaat naar de club
De Grote Clubactie faciliteert sport-, cultuur- en hobbyverenigingen in het genereren van inkomsten door middel van lotenverkoop. Elk jaar wordt zo’n € 9 miljoen opgehaald. De loten worden verkocht voor € 3,- per stuk. Van elk verkocht lot gaat 80% (€ 2,40) direct naar de clubkas. FC Zutphen is een van de ruim 5.300 verenigingen die deelnemen. Iedere club bepaalt zelf specifieke clubdoelen.

Trouwe lotenverkopers
De leden van FC Zutphen doen ieder jaar actief mee aan de Grote Clubactie. Vorig jaar werd er ruim € 6.200,00 opgehaald. Met dit geldbedrag realiseerden wij aanschaf van teamjassen voor de leiders van de niet selectie jeugdteams. De uitreiking hiervan zal de komende maanden plaatsvinden.

De trekking van de Grote Clubactie vindt plaats op 11 december 2019. Vanaf 12 december staat de trekkingsuitslag op clubactie.nl.