FC Zutphen 1 (zat) speelt thuis tegen ASV Dronten

FC Zutphen 1 (zat) treedt a.s. zaterdag thuis aan tegen ASV Dronten, dat de 9e positie in neemt met 8 punten uit 7 wedstrijden. FC Zutphen 1 (zat) staat laatste met 3 punten uit 7 wedstrijden en na de zware nederlaag in Emmeloord, ook met het slechtste doelsaldo.  ASVD boekte in de laatste  competitie wedstrijd, 2 weken geleden, een knappe 1-3 uit overwinning bij Vroomshoopse boys. De overwinning was dik verdiend, en de ploeg speelde volwassen. Afgelopen zaterdag werd het team in het beker toernooi verrast door 3e klasser Olympia “28 uit Hasselt. Deze van ouds her gerenommeerde club zorgde voor een enorme stunt door het 2 klassen hoger spelende ASVD met 4-3 te kloppen.

FC Zutphen is er dan ook alles aan gelegen om het geschonden blazoen op te vijzelen door de punten zaterdag in Zutphen te houden. Het zou kunnen betekenen dat men de gehate laatste plaats kan verlaten, maar zo ver is het nog lang niet. ASVD beschikt over een ervaren ploeg dat vorig jaar nog in de Hoofdklasse speelde, en dat in ieder geval uit de gevarenzone weg wil.

FC Zutphen heeft van de 3 thuiswedstrijden er 2 gelijk gespeeld tegen Vroomshoopse boys en SDVB, en heeft dit seizoen nog geen overwinning behaald.

Na de rustdag van afgelopen zaterdag zal alles in het werk gesteld moeten worden om op de vertrouwde thuis basis de eerste overwinning te behalen.

Zo langzamerhand wordt de selectie weer wat breder. Afgelopen zaterdag speelden een aantal jongens die met langdurige blessures kampten, weer mee met het 2e elftal. Het is daarom goed dat er weer wat meer keuzemogelijkheden zijn.

Het is volstrekt duidelijk bij iedereen dat FC Zutphen een heel moeilijk jaar tegemoet gaat. De doelstelling van handhaving in deze klasse kan alleen worden gehaald met keihard werken, de gelederen gesloten houden, en zorgen dat je er met zijn allen als team staat. Het veld- en combinatiespel was zelfs in Emmeloord niet eens zo slecht. Op basis daarvan zal de kwaliteit verbeterd moeten worden, en zal een ieder moeten werken aan zijn minder goede punten.

Als je daar met elkaar van overtuigd bent is het een prachtige uitdaging om als team deze doelstelling proberen te halen.

Allemaal is men benieuwd of daar zaterdag een begin mee kan worden gemaakt.

Het 2e elftal speelt zaterdag uit bij rode lantaarndrager DOS “37 in Vriezenveen. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Het zal belangrijk zijn deze tegenstander niet te onderschatten. Het 2e elftal neemt samen met Den Ham de koppositie in, en is nog steeds ongeslagen. Nadeel is dat er vaak in wisselende samenstelling wordt gespeeld, maar trainers en begeleiders van dit elftal zorgen er toch steeds weer voor dat er een team staat. En als er in het 1e elftal een beroep op deze jongens wordt gedaan staan ze er met volle overtuiging.

Zaterdag om 16.30 uur weten we hoe de jongens het er af hebben gebracht, en of er met optimisme de volgende periode kan worden ingegaan.

Gerjan Nijland