FC Zutphen 1 (zat) speelt de uitwedstrijd tegen Go Ahead Kampen

FC Zutphen 1 (zat) speelt op zaterdag 14 april, met nog 6 wedstrijden voor de boeg, de uitwedstrijd bij Go Ahead in Kampen. De gastheren uit Kampen zijn nog volop in strijd om te voorkomen dat men op de 12plaats belandt, dat nacompetitie tot gevolg heeft. Op deze plaats, die wordt ingenomen door DZC ’68, heeft men 3 punten voorsprong. FC Zutphen 1 (zat) strijdt met Vroomshoopse boys om directe degradatie te voorkomen. De mannen uit Vroomshoop spelen uit bij DETO dat de laatste wedstrijden flink uit vorm is. Deze derby kan tot onverwachte resultaten leiden.

FC Zutphen moet zich echter eerst op zichzelf richten. Het gaat er om met minimaal een punt uit Kampen terug te keren, waarna er een 2 tal thuis wedstrijden op het programma staan. Go Ahead speelt de laatste wedstrijden wisselvallig. Na een knap resultaat tegen DETO, werd zaterdag een 2-0 nederlaag geleden tegen DOS ’37 in Vriezenveen. De ploeg blijft echter voor FC Zutphen een zeer lastige tegenstander met de sterke spitsen Arjan Wiechers en Jurian Zandbergen. In de thuiswedstrijd tegen Go Ahead ging het na de rust helemaal mis bij de Zutphenaren en werd met 0-4 verloren.

Het zal dan ook van belang zijn, zoals Sebastian van Laar terecht aan gaf, na het gelijke spel tegen Hierden, om de verdediging gesloten te houden. Dat lukte in de wedstrijd tegen Hierden goed tot vlak nu rust. Helaas moesten in die fase enkele geblesseerde spelers vervangen worden, waardoor even weer naar de juiste samenstelling gezocht moest worden. Fitheid is in deze fase van groot belang. En dat heeft alles te maken met een optimale voorbereiding in de week voorafgaand aan de wedstrijd op zaterdag.

Als dan ook nog de gedrevenheid gericht wordt op het spel zelf en niet op de tegenstander of de scheidsrechter, dan moet het met dit team lukken om de punten te pakken.

De personele mogelijkheden in de verdediging zijn op dit moment groot, en de vorm is bij de spelers op dit moment goed. Het gaat er dan ook om diegenen te kiezen die op dit moment het beste in vorm en het meest fit zijn. Dat moet op de training van deze week blijken.

Ook op het middenveld en voorin zijn er diverse mogelijkheden. Er zijn nog 6 wedstrijden te spelen waarvan, in de thuiswedstrijd tegen WHC na, alle wedstrijden gespeeld worden tegen ploegen tussen de 7een 12epositie. Of dat een voordeel is, moet worden af gewacht. Het zijn echter wel confrontaties tegen directe concurrenten. Een mooie uitdaging voor FC Zutphen aan het eind van de competitie.

Het 2eelftal speelt om 12.30 uur uit bij Oranje Nassau in Almelo. Na de 0-0, thuis, afgelopen zaterdag mag geen punt meer worden verspeeld in de strijd om het kampioenschap.  We zijn benieuwd of ook deze jongens de druk kunnen weerstaan.

Gerjan Nijland