FC Zutphen 1 (zat) lijdt 2-4 thuisnederlaag tegen Concordia ( Wehl)

FC Zutphen 1 (zat) is uitgeschakeld voor de beker, door thuis met 2-4 te verliezen van Concordia. Tot de 62eminuut legden de Zutphenaren een goede partij op de mat, maar daarna ging het helemaal mis. FC Zutphen had in de 15eminuut een 1-0 voorsprong genomen door een mooi doelpunt van spits Nathan Greven, na een uitstekende steek pass van Nando Bleumink. De Zutphenaren hadden de eerste helft het beste van het spel en doelman Owen Rietman hoefde slechts 1 keer handelend op te treden toen een aanvaller van Concordia alleen op hem af kwam.

In de 59eminuut was het Niek Bakkerweerd die na goed doorzetten de op dat moment verdiende 2-0 op het scorebord bracht.

Daarna ging het helemaal mis voor FC Zutphen.

De verdediging verdedigde veel te slap, en ook op het middenveld en voorin werden te veel duels verloren. Daardoor kon Concordia in het laatste half uur 4 keer scoren, waardoor de 2-4 eindstand op het bord kwam.

Als FC Zutphen het niveau, de concentratie en de scherpte van de eerste 60 minuten kan vasthouden, liggen er zeker mogelijkheden in het nieuwe seizoen. Maar een wedstrijd duurt 90 minuten, en daar moet men zich nog wat meer van bewust worden.

Opstelling FC Zutphen: Owen Rietman, Niek Bakkerweerd, Hidde Ruessink, Jort Bleumink, Ken Bakkerweerd ( 62. Marco Kroese), Jelle Macare ( 58. Hugo Groters), David te Slaa, Nando Bleumink, Rik Vlutters, Nathan Greven, Jesse de Vries.

Gerjan Nijland

Zie hieronder een fotoverslag van Hans ten Brinke.