FC Zutphen 1 (zat) gaat op bezoek bij WHC in Wezep

 

WHC in Wezep

FC Zutphen treedt zaterdag 14 oktober aan tegen WHC in Wezep. Deze tegenstander eindigde vorig seizoen boven in de 1e klasse en miste promotie naar de Hoofdklasse. Dit seizoen is WHC matig begonnen met 1 punt uit 3 wedstrijden. Maar daar staat tegenover dat dit ene punt afgelopen zaterdag behaald werd in de zware uitwedstrijd bij degradant uit de Hoofdklasse ASVD in Dronten. In een aantrekkelijk duel maakte WHC voor de rust een 2-0 achterstand goed, maar verzuimde na de rust de 3 punten mee naar Wezep te nemen. Men verwacht de eerste overwinning in de beide komende thuiswedstrijden tegen FC Zutphen en DZC “68 binnen te halen.

FC Zutphen pakte zaterdag het 2e gelijk spel in deze competitie thuis tegen Vroomshoopse boys, en wacht dus ook nog op de eerste overwinning. In de uit wedstrijd tegen het gerenommeerde WHC zal dit lastig worden, maar als opnieuw een punt in een uit wedstrijd wordt gehaald is dit zeker geen slecht resultaat. FC Zutphen speelde zaterdag een goed eerste half uur, met goed opgezette en vlotte combinaties en aanvallen op het vijandelijke doel. Daarnaast werd er achterin niets weg gegeven en tot het einde van de wedstrijd de nul gehouden. Als er geconcentreerd en degelijk gespeeld wordt hoeft FC Zutphen voor geen enkele tegenstander bang te zijn. Want uiteindelijk komt die kans voorin wel een keer. Zaterdag was er de pech dat dit net niet lukte.

De aanvangsopstelling van het elftal was nagenoeg gelijk dan die van een week eerder. Het positieve is dat steeds meer spelers, zoals zaterdag Jort Bleumink, aantonen het niveau van de 1e klasse aan te kunnen. Het gaat er natuurlijk wel om dit 26 wedstrijden lang vol te houden, en met die druk te kunnen omgaan. Dat geldt natuurlijk voor veel meer jongens, vandaar dat er een brede selectie nodig is, om de strijd aan te binden met de sterke ploegen in deze klasse.

Sterke klasse

En dat FC Zutphen te maken heeft met een sterke klasse toont de ranglijst aan. Er is na 3 wedstrijden al geen enkele ploeg meer die zonder puntverlies is. En alleen Go Ahead Kampen staat nog op 0 punten. Er mag echter van worden uitgegaan dat deze ploeg, die vorige jaren altijd bovenin meedraaide, daar zeker niet zal blijven. Het betekent daarom 26 wedstrijden lang strijd.

Er zullen niet veel wijzigingen in de basis opstelling van de laatste weken plaats vinden. Daar is, gezien het vertoonde spel, ook niet veel reden toe. Het gaat er alleen om dat deze jongens de vorm en concentratie kunnen vasthouden.

Er zullen ongetwijfeld veel supporters richting Wezep reizen om dit team, dat als een sterke eenheid opereert, aan te moedigen.

FC Zutphen 2 (zat)

Het 2e elftal heeft na de 5-1 thuis overwinning van afgelopen zaterdag zelfs de gedeelde koppositie gepakt. Ook daar is men met zijn allen goed bezig. Zaterdag wacht daar de zware uitwedstrijd tegen DZSV uit Dinxperlo, dat op de 3e plaats staat. De aanvang van deze wedstrijd is eveneens 14.30 uur. Een ieder bij FC Zutphen is benieuwd of beide teams zich staande kunnen houden in deze pittige uitwedstrijden.

Gerjan Nijland