FC Zutphen 1 (zat) gaat op bezoek bij SDVB in Barneveld

FC Zutphen 1 (zat) gaat komende zaterdag 17 maart op bezoek bij SDVB 1 in Barneveld op het prachtige sportpark Norschoten. SDVB neemt een middenmootpositie in met 20 punten uit 16 wedstrijden, maar behaalde uit de laatste 6 wedstrijden liefst 10 punten. Dat geeft aan dat de ploeg in vorm is. Afgelopen zaterdag werd in een slijtageslag in Kampen bij Go Ahead een belangrijke 1-2 overwinning behaald. Sebastiaan van Kammen maakte met een prachtige vrije trap in de 90e minuut de 1-2, maar moest in blessuretijd na een opstootje met een rode kaart van het veld verdwijnen. Er wordt fel gestreden door een 8 tal ploegen om niet op een promotie degradatie plaats terecht te komen. De onderlinge verschillen tussen deze ploegen zijn niet groot.

FC Zutphen zal na de goede wedstrijd tegen koploper Flevo boys de messen moeten slijpen om tegen deze tegenstander minimaal een punt te pakken. De thuiswedstrijd eindigde in 1-1, maar dat was in een wat mindere periode van de mensen uit Barneveld.

De tactiek van FC Zutphen, afgelopen zaterdag met een versterkt middenveld, en de wisselwerking met spits Thomas Nijkamp pakte goed uit. En het zou dan ook niet onlogisch zijn met hetzelfde team aan de aftrap te beginnen als afgelopen zaterdag. De ploeg van FC Zutphen oogstte waardering van de supporters, ondanks de nederlaag. Maar als de doelpunten worden terug gezien op tv is er beide keren sprake van te slap ingrijpen bij balverlies. En dat soort fouten zullen er echt uit moeten. Want het is een kwestie van de nul achterin houden tegen de geroutineerde ploeg uit Barneveld. De laatste 10 wedstrijden zal er door het gehele team keihard gewerkt moeten worden om in eerste instantie doelpunten te voorkomen. Want die ene kans om te scoren, komt altijd wel een keer. Dat is afgelopen zaterdag wel gebleken. SDVB heeft gekozen voor een 4-4-2 concept, waar men succesvol mee is, met de bekende ruit op het middenveld. FC Zutphen zal daar rekening mee moeten houden.

 

Er waren zaterdag geen blessures, zodat mag worden verwacht dat er in de samenstelling niet te veel behoeft te worden gewisseld. Het team zal echter zowel geestelijk als fysiek volledig fit moeten zijn, en er als team ook echt moeten staan. De doelstelling is om niet op de onderste plaats te belanden, en daarna zien de Zutphenaren wel verder, als er nacompetitie gespeeld moet worden. Het zal vooral aankomen op volledige scherpte vanaf het begin en 100 % concentratie.

De wedstrijd begint om 15.00 uur, en er zullen ongetwijfeld veel supporters vanuit Zutphen mee komen. Want als er de laatste 10 wedstrijden een prestatie moet worden neergezet zullen ook de supporters als 12e man voor hun club daar deel van uit moeten maken.

Het 2e elftal lijkt samen met DZC te gaan strijden om de titel. Beide ploegen staan samen bovenaan met 5 punten voorsprong op de nummer 3, Den Ham. Het onderlinge duel, met DZC, eindigde zaterdag in 0-0.  Komende zaterdag speelt men de uitwedstrijd bij Achilles “12 dat in de onderste regionen verkeert. Dat mag echter niet leiden tot onderschatting, want het elftal kan zich geen puntverlies veroorloven.

Gerjan Nijland