MVVA is een professionele talentenacademie voor meiden, waar talentvolle amateurspeelsters trainen, wedstrijden en toernooien spelen op hoog niveau.

Op zaterdag 21 december 2019 hebben wij meegedaan aan een selectie dag voor MVVA in Doetinchem. Samen met nog 23 andere meiden zijn wij toen geselecteerd voor het MVVA O13 team. We hebben toen een contract mogen ondertekenen en de 1e training stond gepland op vrijdag 31 januari 2020 op de Bezelhorst in Doetinchem. MVVA werkt nauw samen met de Graafschap en daarom trainen wij ook op dit trainingscomplex waar alle jeugdelftallen van de Graafschap trainen.

De 1e training was best heel spannend, allemaal onbekende meiden van allerlei clubs uit de regio. Maar naar mate er vaker getraind werd leerden wij elkaar goed kennen en was het supertof. Je merkte al vrij snel het hoge niveau van alle speelsters en daar ga je zelf ook in mee. De trainers zijn heel vriendelijk en leggen alles heel goed uit en maken tussendoor ook grapjes. Na een periode van trainen kregen ook wij ineens te maken met de gevolgen van het coronavirus. We mochten niet meer trainen op het complex, en Nederland ging op slot door de lockdown. Gelukkig wisten de trainers ons goed bezig te houden met allerlei loopschema’s en challenges die we thuis konden doen. We hebben zelfs een keer met het hele team een sportsessie gedaan via Zoom. Dat was heel leuk om te doen en we hebben met z’n allen toen veel gelachen maar ook serieus geoefend. Na een periode van thuis trainen mochten we gelukkig weer de Bezelhorst op om lekker met de groep te trainen. Dat is natuurlijk het allerleukst, iedere voetballer wil natuurlijk met zijn teamgenoten op het veld staan. We hebben toen ook nog een interne voetbalwedstrijd gespeeld tegen de Graafschap O12. Onze groep werd verdeeld in 2 teams en we speelden in 4 blokken, einduitslag: 40-5 voor de jongens. We hebben dus nog wat werk te doen..!

Toen kwam er weer een spannend moment nl met wie wil MVVA door en met wie niet.

Via een facetime gesprek werd iedere speler persoonlijk opgebeld door de trainers met de mededeling met welke talenten MVVA verder gaat en met wie niet. En jaaaa wij mogen beide blijven en hebben dus verlenging van ons contract gekregen. Wij gaan beide voor het MO14 team spelen en er komt ook een nieuw MO13 team aan de onderkant bij. Er staan mooie wedstrijden voor ons op de agenda o.a. een toernooi in Duitsland met tegenstanders als Leverkusen, Wolfsburg en Hamburg. Onze droom is dus nog niet ten einde en gaat door….jaaaa te gek!! Wij zijn beide heel blij dat wij mogen blijven trainen en voetballen bij MVVA. Nu nog een paar trainingen een oefenwedstrijd en het seizoen afsluiten met een leuk teamuitje. Daarna is het vakantietijd, de accu goed opladen om in het nieuwe seizoen weer te kunnen knallen!!

Britt Reisner en Kee Hubert