Wihelmina sss 1984

Ajax op bezoek op sportpark Helbergen

In 1984 komt Ajax A1 op bezoek bij Wilhelmina SSS. Op sportpark Helbergen spelen beide clubs een vriendschappelijk duel.

FC Bosch

FC Bosch dankte haar naam aan haar toegewijde coach Frits Bosch (oud-voorzitter en erelid), waarvoor de spelers letterlijk door het vuur gingen.

Voor de wedstrijd hield Frits altijd een tactisch praatje met de scheidsrechter over ‘zijn jongens’, destijds werd de leidsman nog door de Bond aangewezen dit in tegenstelling tot de clubscheidsrechters van tegenwoordig. Ook had good old FC als oud-verzetsstrijder altijd prima tips hoe zijn team de ‘vijandelijke linies’ het best kon penetreren.

Jaap Westerveld

Jaap Westerveld was een groot aantal jaren leider van een bijzonder actief en gezellig team. Het was een tijd waarin er altijd voldoende spelers waren, afzeggen was er nagenoeg niet bij. Veel teamfeestjes werden georganiseerd met sketches en liedjes, soms verkleed op een thema-avond. Hoogtepunt op zo’n avond was de uitreiking van de gouden schoen; voor de meest gescoorde doelpunten.

Staand vlnr: Henk Nijland, Bert Smit, Hans ten Bosch, Dick Plagman, Mario Luijken, Dick Westerveld, Jan van Veen, Jaap Westerveld.

Gehurkt vlnr: Eddy Westerveld, Chris Ligtenbarg, Ronald Groeneveld, Bert van Loo, Henk van Donselaar, Erik Groters, Willem ter Wel.

Van vloeken, roken en alcoholische dranken moest Jaap niets hebben maar hij feestte altijd mee en deed niet onder voor ‘zijn boys’. Waar nodig trad hij corrigerend op. Koffie met gevulde koek en appelsap met een croquet waren zijn versnaperingen. In de winter altijd zaalvoetballen en Jaap deed ondanks zijn handicap, één stijf been, altijd volop mee. En hij werd niet gespaard.

Vijf jaar lang ging dat team met Pinksteren naar een cafétoernooi in Duitsland dat Erik Groters organiseerde. Dat waren slopende weekenden waarvoor een herstelperiode gold van minimaal 1 week.

Kampioenschappen werden niet behaald maar winst of nederlaag, alles werd ouderwets gevierd en besproken in de derde helft.

Pin It on Pinterest